Plötsligt åker en motorcykel förbi och “burnar” i 100 meter, mitt framför polisen – som bara tittar på. Åskådarna utmed vägen skrattar gott, medan röken sveper in över dem.
Välkomna till sista dagen av Power Meet i Västerås.
– Det här skulle vi aldrig kunna anordna i Tyskland, ni accepterar mer här, säger Oliver Anthes, 34, från Köln i Tyskland.
Cirka 20 000 fordon, och ännu fler besökare, samlas varje år i Västerås för en rejäl hyllning till bilen, det amerikanska och allt med det.
Texten på Power Meets hemsida talar sitt tydliga språk: ”The biggest n’ baddest American car show in the world”.
Och det är klart att den stora folkfesten ska avslutas på 4th of July, USA:s självständighetsdag (dock en slump, ska sägas).
Sydstatsflaggan självklart inslag
Men det är inte bara amerikanska flaggor som syns i Västerås den här helgen.
Bredvid de flesta amerikanska flaggorna vajar den så kallade sydstatsflaggan. Och över det stora flygfält där många samlas är det just den flaggan som syns, högt över alla andra.
Flaggan är omdiskuterad, framför allt nu. Efter massakern i Charleston i mitten av juni släpptes bilder på när attentatsmannen Dylann Roof poserade med sydstatsflaggan.
Efter det väcktes starka protester i USA. Och tidigare presidentkandidaten Mitt Romney ut och twittrade om att flaggan används på offentlig plats: ”Ta ner flaggan i South Carolina. För många är det en symbol för rasistiskt hat.”
President Barack Obama stämde in.
”En rebellsymbol”
Men på Power Meet är flaggans ställning fortfarande stark.
Till och med parasoll med mönstret syns utmed vägarna. Och en man bär ett par shorts med samma mönster.
Men för de vi pratar med är innebörden i flaggan en annan.
– Det är en rebellsymbol, säger Roger från södra Norge.
– Att de finns här har inte med något av det som hände i USA att göra. Det präglar inte den här miljön heller, säger Arild som sitter i en stol bredvid.
Då drar ännu en motorcykel burnandes förbi. I en orange bil lite längre bort hängs ytterligare en flagga upp.
– Cruisingen och den här kulturen började ju nere i sydstaterna. Flaggan har med gemenskapen och kärleken till bilarna att göra, förklarar Björn Wallander.
Sov i bilen – trots värmen
Ett gäng i en skrotig Volvo 244, -84 års modell, har skrivit ”Dalarna” på bilen i stället för att ha en amerikansk flagga.
– Vi glömde den hemma, säger Kevin Johansson från Furudal i Dalarna och skrattar.
De skulle bara ha stannar kvar under lördagen, men bestämde sig spontant för att stanna kvar.
– Vi stannade till på en åker och sov i bilen. Det var otroligt varmt och myggigt. Jag sov på motorhuven hela natten, säger Oscar Sultan.
Vad gör man inte för lite folkfest.