Dagsarkiv: november 12, 2015

Så ser självkörande bilar världen

Så ser självkörande bilar världen

Matrix någon?

Självkörande bilar är fyllda med massa häftig teknik som hjälper dem att köra åt oss men hur ser egentligen världen ut genom bilarnas “ögon”? New York Times och ScanLAB Projects bestämde sig för att visa upp detta för oss och tog därför ut en bil på Londons gator och detta är resultatet.
www.autoevolution.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/338475/s_ser_sjlvkrande_bilar_vrlden/

…read more

LÄS MER: Feber

I med ett mynt och ut kommer en bil

I med ett mynt och ut kommer en bil

Kul sätt att köpa bil på

Bilförsäljaren Carvana har kommit på ett lite roligare sätt att sälja sina begagnade bilar på och det är med den här enorma automaten som ska föra tankarna till en godisautomat. När du betalat för bilen får du ett speciellt mynt som du stoppar i automaten och ut kommer bilen du har köpt.

Den lite intressanta lösningen finns utanför Nashville i Tennessee.

www.carvana.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/338469/i_med_ett_mynt_och_ut_kommer_e/

…read more

LÄS MER: Feber

Regeringen tillsätter utredning om självkörande bilar

Regeringen tillsätter utredning om självkörande bilar

Tidigast hösten 2017 kan vi få se förarlösa bilar på våra vägar

Vi kommer allt närmare den dagen då förarlösa bilar kommer att börja rulla på våra vägar i ordinarie trafik men innan vi är där så måste eventuellt vissa lagar justeras. Därför tillsätter regeringen nu en utredning som ska kolla på hur självkörande fordon kommer att påverka trafiksituationen och om trafikreglerna behöver ändras skriver TT.

Utredningens rapport ska lämnas in till regeringen senast den 28:e november 2017 och sedan antar jag att det kan dröja ytterligare ett tag innan förarlösa bilar blir godkända att köra i reguljär trafik.

Dock så …read more

LÄS MER: Feber

Hyundai tar fram augmented reality-manual till sina bilar

Hyundai tar fram augmented reality-manual till sina bilar

Få hjälp under huven

Den sydkoreanska biltillverkaren Hyundai har tagit fram en manual till sina bilar i form av en augmented reality-app (AR) som man kan använda tillsammans med sin telefon eller tablet om det är något man undrar om över sin bil.

AR-appen låter bilägaren kolla in 45 stycken olika delar på bilen och när man pekar tableten eller mobilen på dessa delar så ploppar det upp bilder i 2D eller 3D som förklarar vad man tittar på och vad man eventuellt behöver göra för att åtgärda eventuella problem.

Hyundai Virtual Guide är anpassad att använda med Hyundais Sonata-modeller från 2015 …read more

LÄS MER: Feber

Volvo varumärkesskyddar C40 och C60

Volvo varumärkesskyddar C40 och C60

Nya coupé-modeller på gång?

Volvo har nu varumärkesskyddat och registrerat beteckningarna C40 och C60 vilket skulle kunna innebära att de har nya coupé-modeller på gång. Det kan också bara handla om gardering så att ingen annan tillverkare reggar just dessa, men man kan ju alltid hoppas. Volvo har tidigare snackat om att en ny coupé eller cabriolet kan komma i framtiden, men först ska de mer viktiga modellerna som säljer mycket få ta plats. Alltså lär det dröja om planer ens finns.

Bilden visar Concept Coupe som Volvo visade i Frankfurt 2013.
www.motorauthority.com

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/338452/volvo_varumrkesskyddar_c40_och/

…read more

LÄS MER: Feber

Kör bil? Nej, spelar tv-spel med Zlatan

På filmen ovanför kan ni se hur sajten FotbollDirekt:s reporter Casper Nordqvist spelar tv-spelet Pro Evolution Soccer inifrån en Nissan Qashqai. Jo, det är sant. Och lite märkligt. Den gemensamma nämnaren heter Champions League där både Nissan och Playstation är sponsorer.

Tillsammans med spelutvecklaren Acne har Nissan och Playstation byggt en bil som styr tv-spelet.

Data plockas ut från bilens dataport och signalerna från ratten, gaspedalen, bromspedalen, blinkersen och ett par knappar till används för att i sin tur styra spelkonsollen. Playstation-kontrollen har helt och hållet ersatts av bilen.

Utmaning att spela tv-spel med bilen

De viktiga rörelserna är att ratten flyttar spelarna åt höger respektive vänster, blinkersen flyttar dem upp och ner och det finns en ”spring-snabbt”-knapp på ratten. Gas- och bromspedal används för skott och passning.

Konstigt?

Ja – verkligen. Och som Gran Turismo Academy-vinnaren Jann Mardenborough – som flugits till Stockholm tillsammans med en rad kända youtubers – säger: det är lite som det där att klappa på huvudet och magen samtidigt, man måste tänka.

Mardenborough är tv-spelaren som vann GT Academy och som nu varit professionell racerförare i fyra säsonger. Men att spela fotboll med en Nissan Qashqai är svårt även för ett tv-spelsproffs som Jann.

Casper Nordqvist – reporter på FotbollDirekt – får agera skådespelare när jag filmar en sekvens.

BILKLIPP: Missnöjd med sin Jeep – hämnas med påkostad rapvideo

Bilen ska visas upp på Malmö FF-match

När jag själv sätter mig vid ratten inser jag hur svårt det är.

Rörelsen på ratten ska samordnas med blinkersen och sen gäller det att hålla reda på vilken fot som var passning och vilken som var skott. Som bilförare är det lätt att använda samma fot för gas och broms och ett tips till Acne är att flytta en funktion till kopplingen, så att det går att använda båda fötterna utan att behöva tänka på att ”vänsterbromsa”.

Projektbilen ska nu trimmas till och visas upp i samband med att Malmö FF spelar mot Zlatans Paris Saint-Germain i Malmö i slutet av november.

Själv ser jag fram emot när Nissan bygger en spelkonsol i en Nissan GT till spelet Gran Turismo – då kan vi snacka reality.

Vanlig bensin lika bra som specialbensin

”Miles tar dig längre” lyder Statoils reklamslogan. Enligt de tester som Plus utför i kvällens program är det ett påstående som företaget inte har täckning för.

Kortare med Miles

Inledningsvis testar Sveriges Television två bilar tankade med Statoils drivmedel Miles 95 respektive OKQ8:s vanliga 95-oktaniga bensin i en vardagssituation. Fordonen är två automatväxlade Toyota Auris från 2015 som gått precis lika långt. Förarna kör från Umeå i samma takt och byter förare ungefär var tionde mil för att jämna ut skillnader i körstil. Bilen tankad med Statoil Miles kommer då 525 kilometer, medan den med vanlig bensin från OKQ8 tar sig 543 kilometer.

För att få ett mer tillförlitligt resultat testar man sedan de olika drivmedlen i laboratoriemiljö.

Oavgjort i laboratorium

Den här gången är det en automatväxlad Saab 9-3 från 2014 som körs på en så kallad chassidynamometer som simulerar väg- och luftmotstånd. Bilen startas kall inför varje testomgång och körs sedan 20 mil i 70 km/h av en robot. De båda bensinsorterna testas tre gånger. Mellan varje byte ”nollställs” motorn med ett referensbränsle, för att sedan köras in på den aktuella testbensinen i 10 mil. På så sätt ska motorn anpassa sig till det nya drivmedlet.

Sedan vägs det kvarvarande bränslet på en våg, och skillnaden visar sig vara marginell. I snitt har bilen med den vanliga bensinen dragit 0,06 gram mindre bränsle per kilometer. Det motsvarar en besparing på 0,13 procent, eller 290 meter för den sammanlagda körsträckan på 60 mil. I praktiken innebär det en skillnad som är så liten att hamnar inom felmarginalen. De båda drivmedlen presterar med andra ord lika bra i testet.

Statoil står fast vid påståendet

Plus konstaterar alltså att man inte alls kommer längre med drivmedlet Miles. Som svar på testresultatet uppger Statoil att deras tester är gjorda på fler bilar, längre körsträckor och över längre tid. Företaget står fast vid att det tillsatsmedel som finns i Miles ska minska förbrukningen med upp till 2,7 procent vid regelbunden användning.

”Vilken exakt effekt just du får på din faktiska bränsleförbrukning beror också på fordon, körstil och körförhållanden, men Miles tar dig längre. Våra tester har utförts av ett ledande och oberoende europeiskt testföretag.”, avslutar företaget sitt svar till SVT.

LÄS MER: Så väljer du rätt olja på macken

Rolls-Royce återkallar – en bil

Det står fortfarande inte klart exakt hur många miljoner bilar Volkswagen kommer att få återkalla innan den uppmärksammade dieselskandalen kan betraktas vara över. Men de är långt ifrån ensamma om att behöva reparera eller byta ut sina bristfälliga exemplar. Fiat-Chrysler och Toyota hör också till den skara tillverkare som av olika anledningar fått ta tillbaka ett stort antal fordon under året.

Nu låter lyxbilstillverkaren Rolls-Royce meddela att de gör världens förmodligen minst omfattande återkallelse – av en bil.

Persbrandt äger likadan

Bilen i fråga är av modellen Ghost, som exempelvis skådespelaren Mikael Persbrandt äger. Anledningen till att den nu återkallas är att den ska ha problem med en av sidokrockkuddarna.

Det här är inte första gången som Rolls-Royce återkallar fordon av modellen. 2012 ska de ha fått ta tillbaka en handfull exemplar på grund av ett läckande hölje till pumpen som distribuerar kylvätskan till motorn, rapporterar Teknikens Värld.

Se James Bonds bilar genom åren

Agent 007 med rätt att döda (1962)

Bonds bil: 1961 Sunbeam Alpine Serie 5, ljusblå.

Övriga bilar i filmen: Chevrolet Bel-Air taxi.

Kommentar: Sean Connery må vara den coolaste James Bond. Men minspelet när han kör rally med lilla Sunbeam är inte filmhistoria direkt.

Bonusinfo: Taxichauffören som tar självmord efter att ha avslöjats av Bond kör en Chevrolet Bel-Air.

 

Agent 007 ser rött (1963)

Bonds bilar: Bentley 4,5 liter Sports Tourer, svart – och så kör Bond också under en kort stund en gul Chevrolet, varubil. Bentley var Bond-pappan Ian Flemmings favoritbil.

Övriga bilar i filmen: Rolls Royce (limousine i Istanbul), Citroën Traction Avant.

Kommentar: Roligaste prylen i filmen är mobiltelefonen precis i början. Men Bond håller sig mest i baksätet så det blir inte mycket för bilälskarna.

Bonusinfo: Den svarta skurkbilen är en Citroën Traction Avant.

 

Goldfinger (1964)

Bonds bil: Aston Martin DB 5, silver.

Den klassiska Bond-bilen som första gången dök upp 1959 i Flemmings bok. Utrustningen från Q var omfattande: katapultstol,

skottsäker plåtskiva, kulsprutor, radarskärm i backspegeln, aggregat för rökridå, sågklinga i hjulnavet, roterande nummerplåt, telefon och oljesprutare.

Övriga bilar i filmen: Ford Mustang cab, vit (Tilly Mastersons bil), 1964 Lincoln Continental (Oddjobs bil), Ford Ranchero (Oddjobs varubil), Rolls Royce Phantom III Sedance de Ville (Goldfingers bil), Mercedes 190, svart (förföljarnas fordon).

Kommentar: Jo, jag hade en DB5 leksaksbil – med alla finesserna. Vi ger inte mycket för Sean Connerys usla körstil .

Bonusinfo: Goldfinger kör Rolls Royce Phantom III Sedance de Ville.

Åskbollen (1965)

Bonds bil: Aston Martin DB 5, silver.

Övriga fordon i filmen: Ford Mustang cab, ljusblå (Fionas bil). Ford Skyliner, svart (förföljaren Count Lippe). BSA 650cc Lightning (Fionas motorcykel).

Kommentar: Snygga DB5 förekommer bara i början på filmen och har den här gången en inte lika framträdande roll. Ford lyckades också få med både en Mustang och en Skyliner.

Bonusinfo: En BSA 650 Lightning sänks i havet. Snyft….

Casino Royale (1967)

Bonds bil: Kompressormatad Bentley, svart.

Övriga bilar i filmen: Lotus formula 3 racer, svart (Trembles bil). Jaguar E Roadster, vit (förföljarnas bil), Mercedes, svart.

Kommentar: David Niven spelar James Bond i den här filmen som i alla år gått lite utanför själva Bond-serien. Filmen anses i dag vara ”fristående” tillsammans med Never say never again.

 

Toyota 2000 GT

Man lever bara två gånger (1967)

Bilar i filmen: Toyota 2000 GT convertible, vit (Akis bil). Toyota Crown, svart (förföljarna).

Kommentar: Filmen utspelas till stora delar i Japan och det var då självklart att Bond skulle köra en Toyota.

Bonusinfo: Producenten är som vanligt noggrann med rekvisitan. Även skurkarna kör Toyota, en Crown, i en obligatorisk biljakt.

 

I hennes majestäts hemliga tjänst (1969)

Bonds bil: Aston Martin DBS.

Övriga bilar i filmen: Ford Cougar, röd (Tracys bil). Mercedes, svart (Irma Bunts bil).

Kommentar: Bond kör en hel del i sin Aston Martin. Men det är Tracys Ford Cougar som är stjärnan i filmen. En bra vinterbil.

Bonusinfo: Isracingscenerna är obetalbara. Förarna tror att Bond och skurkarna är med i loppet.

Diamantfeber (1971)

Bonds bilar: Ford Mustang Mach 1, röd och Månbil, silver/ vit. Dessutom Aston Martin DBS när Bond, tillsammans med Q, är i verkstaden och testar.

Övriga bilar i filmen: 1971 Ford sedan (förföljarna). Honda motor tricycles, grön.

Kommentar: När Bond besöker Las Vegas får vi se ett par klassiska biljaktscener. Skrikande däck i sanden och taffliga amerikanska poliser som inte kan köra.

Bonusinfo: När Bond kör upp på två hjul i en gränd och kommer ut på de två andra…

 

Leva och låta dö (1973)

Bonds bilar: Coronado, vit samt en grön dubbeldäckare (buss).

Övriga bilar i filmen: New York- taxi, gul. US sedan från Ford.

Kommentar: Roger Moore fick inte köra mycket bil i sin första Bond-film. Däremot är det en rätt trevlig båtjakt som leder fram till upplösningen.

Bonusinfo: Scenen där Bond är flyglärare och skakar av sig ett gäng Fordar i en flyghangar är roligare än realistisk.

 

Klassiskt hopp i Bondfilm

Mannen med den gyllene pistolen (1974)

Bonds bil: AMC Hornet kombi coupe, röd. Det är med den här bilen Bond gör sin berömda 360 graders volt med sin bil över en flod.

Övriga bilar i filmen: AMC Matador coupe (Scaramangas bil).

Kommentar: Tuff biljakt med klassisk scen där Bond gör en 360 volt över en bro. Fem bilar stod klara för scenen, men stuntmannen lyckades redan i första försöket – och fick 1 000 dollar i belöning.

Bonusinfo: Det är sheriffen från ”Leva och låt dö” som får ”äran” att åka med Bond i biljakten. Och en kollega dyker upp i ”Nu blåser vi snuten”… Bondbruden hette Britt Ekland.

 

Älskade spion (1977)

Bonds bilar: Lotus Esprit, vit och en liten buss. Bilen som kunde spruta ut cement från fyra ventiler bakom nummerskylten och dessutom förvandlas till en ubåt, med torpeder, radarskärm, harpungevär och – givetvis – periskop.

Övriga fordon i filmen: Ford Taunus, svart och Kawasaki 900 med sidovagn, svart (förföljarna).

Kommentar: Q levererar Lotusen till Bond på Sardinien och vi får snabbt en biljakt där Bond jagas lite taffligt av en Kawasaki med sidvagn, en Ford Taunus och en helikopter.

Bonusinfo: Missa inte motorljudet från Lotusen.

 

Moonraker (1979)

Bonds bil: MP Roadster, vit.

Kommentar: Ett tips för alla Bond-bil-spotters: det är från flygplatserna som Bond oftast åker i eller blir förföljd av läckra bilar. Som i Moonraker.

Bonusinfo: Den Rolls som Bond åker i får vi se i ytterligare tre filmer.

Skidor på taket

Ur dödlig synvinkel (1981)

Bonds bilar: Lotus Esprit Turbo, vit och kopparmetallic samt Citroën 2CV, gul (Melinas och Bonds bil). När Lotusen exploderat tvingas Bond låna brudens, Melinas, bil – en Citron 2 CV, som till slut landar i ett träd.

Övriga fordon i filmen: Yamaha XJ 500 motorcykel, svart (förföljarna).

Kommentar: Esprit har fått Turbo och lite snygga röda dekaler på sidan. Plus ett fräckt skidställ. Men det är 2CV som är filmens stora stjärna.

Bonusinfo: Missa inte spikdubbarna på de två Yamaha-motorcyklarna i slalombacken.

Klassisk Mersa

Octopussy (1983)

Bonds bilar: Mercedes 250 SE, svart. Alfa Romeo GTV, mörkgrå metallic samt VW bug, vit.

Övriga bilar i filmen: BMW 5 Serie Sedan, målad i färger som polisbil, och BMW motorcykel, också den är polismålad (förföljarna). Mercedes, svart och Rolls Royce, svart (Kamal Khans bilar).

Kommentar: Range Rover med cab måste vara den perfekta stadsjeepen. Och Bond får också en åktur i världens snabbaste (?) tuk-tuk-taxi.

Bonusinfo: Acrostar Mini kallas flygplanet i inledningen.

 

Never Say Never Again (1983)

Bonds fordon: Bentley, svart och Yamaha XJ 650 Turbo, svart (motorcykel)

Övriga bilar i filmen: Chevrolet Camaro, svart (förföljarna). Renault Turbo, röd och Mercedes SL cab, guldmetallic (Fatimas bil).

Kommentar: En omdebatterad film redan från början då den inte är en ”riktig” Bond-film. Och bilnärvaron är inte påtaglig.

 

Levande måltavla (1985)

Bonds bil: Renault 11 taxi, blå.

Övriga bilar i filmen: Rolls Royce, silver (chaufför Tippets bil).

Kommentar: Den här gången är det James Bond som får vara förföljaren efter den klassiska repliken: ”Följ efter den där fallskärmen”. Men den här filmen handlar mer om höjder och klättring än om bilar.

Bonusinfo: Jodå, en Rolls Royce i den här filmen också.

Iskallt uppdrag (1987)

Bonds bilar: Aston Martin DBS V8 Vantage som coupe och cabriolet i Volante-version, gråfärgad och Audi 200 Quattro, stengrå metallic.

Övriga bilar i filmen: Land Rover (gangsternas flyktbil).

Kommentar: Q har preparerat den här Aston Martin-kärran med ännu mer ammunition: skottsäkert glas, laserstrålar från naven, missiler under stötfångaren, jetmotor under nummerplåten, head-up-display på vindrutan, tre cm långa dubbar som kan tryckas ut genom däcken, skidor och självförstörelsebomb.

Bonusinfo: Head-up-display ansågs så sent som 1987 som något så häftigt att det platsade i en Bond-rulle.

Tid för hämnd (1989)

Bonds bil: Kenworth W900B truck.

Övriga bilar i filmen: Maserati Biturbo, silver metallic (Sanchezs bil). Kenworth W900B truck (gangsterbil).

Kommentar: En mäktig biljakt på kurviga vägar. Men scenerna där Timothy Dalton kör på högkant och på bakhjulen är minst sagt överdrivna.

Bonusinfo: Skurken Sanchezs har så bra bilsmak att han kör en Maserati Biturbo. Plus gamla Rolls Royce Silver Shadow.

 

GoldenEye (1995)

Bonds fordon: BMW Z3 roadster, blå och Aston Martin DB 5, silver. Dessutom Cagiva motorcykel, olivgrön.

Övriga bilar i filmen: Ferrari 355 GTS, röd (Xenias bil).

Kommentar: Klassisk Bond-bil-film som innehåller allt. DB5, en snygg Ferrari 355 GTS, en Zabrosh och en kul biljakt där Bond jagar allt och alla med en T-55 stridsvagn.

Bonusinfo: Cagiva fick äran att leverera hojar till inledningen.

 

Tomorrow Never Dies (1997)

Bonds fordon: BMW 750iL, silver metallic och Aston Martin DB 5, silver. Dessutom BMW Cruiser R 1200 C, elfenbensfärgad

(motorcykel).

Övriga bilar i filmen: Range Rover, Mercedes, svart, Ford Sierra, svart och Opel Senator, röd (samtliga bilar används av förföljarna).

Kommentar: DB5 är med mer som snygg kuriosa. Det är med BMW:n som Bond gör sina snyggaste trick. Bond hoppar ur sin BMW 750iL och fjärrstyr den med sin Ericsson-telefon genom ett parkeringshus. Bilen landar så småningom i ett skyltfönster hos en hyrbilsfirma.

Bonusinfo: BMW lyckades få med hojen Cruiser R1200C.

 

Världen räcker inte till (1999)

Bonds bil: BMW Z8, silver metallic.

Kommentar: Vi minns att det var mycket snack om att BMW fick in sin nya Z8 i Bondrullen. Men ska vi vara ärliga så gör inte bilen något större intryck – mer än som avfyringsramp.

Bonusinfo: Det är John Cleese som arbetar åt Q för att preparera Z8:an åt Bond.

 

Aston Martin V12 Vanquish

Die Another Day (2002)

Bonds bil: Aston Martin V12 Vanquish, Ford Fairlane, Jaguar XKR.

Övriga bilar i filmen: Ford Thunderbird (används av Gustav Graves).

Kommentar: Vem vill egentligen ha en osynlig V12 Vanquish? Men den är helt klart bland de coolaste vinterbilarna Bond kört. Missa heller inte den tuffa snöskotern från Ski-Doo.

Bonusinfo: Nån har faktiskt kört en Volvo till ispalatset.

Kanske inte mest spännande Bond-bilen

Casino Royale (2006)

Bonds bil: Ford Mondeo 2,5 ST. Aston Martin DB5. Aston Martin DBS V12.

Övriga bilar: Jaguar XJ8. Range Rover Sport. International 4900.

Kommentar: En omstart för Bond-filmerna och en tydlig flirt med originalet och bilen DB5. Aston Martin var precis på gång med nya DBS och filminspelningarna gjordes delvis med en modifierad DB9.

Bonusinfo: Stuntmannen som gjorde den omtalade srullscenen heter Adam Kirley och använde både ramp och luftkanon. Bilen rullade sju varv och Kirley hamnade i Guinness rekordbok. Jag har kört på Millbrock-banan och på den plats där scenen filmades.

 

Quantum of Solace (2008)

Bonds bil: Aston Martin DBS V12.

Övriga bilar: Alfa Romeo 159. Alfa Romeo 156. Audi A6. Ford Ka. Ford Edge. Ford Bronco. Jaguar XJ8. Volvo S40

Kommentar: Den tredje och sista i det kontrakt Ford skrev med James Bond-produktionen. Därför dyker det upp flera Ford-bilar i filmen. Tanken var att använda Ford GT i biljakten i öppningsscenen men det blev Alfa Romeos.

Bonusinfo: Både Ford Ka och Ford Edge drivs av bränsleceller. En Volvo S40 hyrs i Österrike.

Skyfall (2012)

Bonds bil: Aston Martin DB5.

Övriga bilar: Audi A5. Jaguar XJ. Land Rover Defender. Range Rover. Land Rover Discovery 4. Mercedes S400.

Kommentar: Audi A5 används i öppningsscenen men där den snurrat fortsätter föraren på en Hondamotorcykel.

Bonusinfo: Jaguar XJ är M:s oficiella bil och i den scen är James Bond M:s chaufför. Range Rover-bilarna används som polisbilar i flera scener.

 

Spectre (2015)

Specialbyggd enbart för filmen

Bonds bil: Aston Marton DB10. Aston Martin DB5.

Övriga bilar: Land Rover Defender Big Foot. Range Rover Sport. Rolls Royce Silver Wraith. Jaguar C-X75.

Kommentar: Aston Martin har specialutvecklat en DB10 för Bond. Även Jaguar har lånat ut en konceptbil till Bond-teamet.

Bonusinfo: DB5 från Skyfall hittas i Q:s garage där den ska renoveras. Körs i slutet av filmen av James Bond.

QUIZ: James Bonds bilar – klarar du alla rätt?

Här är alla bilar som granskas i skandalen

Audi A6

Audi A3

BMW 3-serie

BMW 5-serie

Mini

Ford Focus

Ford C-Max

Opel Astra

Opel Insignia

Opel Zafira

Mercedes C-klass

Mercedes CLS

Mercedes Sprinter

Mercedes V-klass

Porsche Macan

Smart Fortwo

VW Golf

VW Beetle

VW Passat

VW Touran

VW Polo

VW Golf Sportsvan

VW Touareg

Alfa Romeo Guilietta

Chevrolet Cruze

Fiat Panda

Fiat Ducato

Dacia

Honda HR-V

Jeep Cherokee

LandRover Evoque

Mazda6

Mitsubishi ASX

Nissan Navara

Peugeot 308

Renault Kadjar

Toyota Auris

Volvo V60