Felsökning navigationssystem

Många fordon kommer med navigationssystem eller eftermarknadssystem kan enkelt installeras. Det finns gemensamma problem som uppstår med alla system. Många problem är fastställbara av ägaren som endast ett fåtal frågor kräver professionell reparation. Framgångsrikt åtgärda eventuella problem med navigationssystemet kräver kunskap. Om användaren förstår hur systemet fungerar så kommer han att veta var man ska leta efter orsaken till problemet. Saker du behöver
Key
Mobil /Bluetooth-enhet
Navigationssystem
Visa fler instruktioner
Vanliga Navigation System Problem
1

Kontrollera att strömkabeln är faktiskt ansluten till systemet. För att systemet ska slås på, måste nyckeln vara i tändningslåset. Många gånger en trasig säkring kommer också avbryta strömmen till enheten. Ersätt denna säkring. Fjärrkontrollen kan vara slut på batterier eller systemets batteri kan vara död. Något av ovanstående bör kontrolleras om systemet inte slås på.
2

Kontrollera att systemet har anslutits till högtalarna om det inte finns någon röst eller ljud från systemet. Den mute-knappen kan ha oavsiktligt trycks. Se till att mute-knappen är släckt och att volymen är uppskruvad.
3

Vänta Om pekskärmen inte svarar. Många gånger enheten körs långsamt och behöver lite extra tid för att slutföra den givna uppgiften. Om pekskärmen fortfarande inte svarar efter en viss tid, stänga av systemet och starta om. Om pekskärmen fortfarande inte reagerar sedan kontakta system serviceavdelning, som underhåll kommer sannolikt att krävas.
4

ändra kontrast eller ljusstyrka om skärmen inte är tillräckligt ljus eller för mörk. Fjärrkontrollen kan ha ljusstyrka och kontrast. Färg kan också justeras genom att ändra chroma inställningar.
5

Kontrollera att antennen är korrekt ansluten till systemet om det inte finns någon GPS-mottagning. Många gånger Receptionen är relaterat till fordon läget, särskilt när omgiven av höga byggnader. Flytta fordonet. Om mottagningen inte ändras oavsett var bilen är, så kontakta tillverkaren.
6

Uppdatera systemet vid nästa möjliga tillfälle om systemet inte kan peka ut den aktuella platsen. Vissa områden får inte täckas i den inlästa kartor. Nya uppdateringar kan ge information om dessa områden. Om kartan inte visas, ändra skalan tills den passar på skärmen. Om den inte visas, kontakta tillverkaren.
7

Kontrollera att mobiltelefonen kan arbeta med systemet om Bluetooth inte fungerar. Många gånger Bluetooth helt enkelt inte är ansluten. Om det är svårt att hitta den seriella porten för Bluetooth, kolla manualen eller kontakta tillverkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-gps/90189.html

Previous:
Next:

bil GPS

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.