Hur man byter en Fabriksinstallerat Bilradio

Den fabriksinstallerade bilradion radion installeras när bilen byggdes. Borttagning av fabriksmonterade bilradion låter bilägaren för att ersätta detta original radio med en eftermarknad radio. Ersättning av den ursprungliga radion sker också när radion inte längre fungerar korrekt. Eftermarknad radioapparater kan har cd-spelare, dvd-skärmar, satellitradio, eller iPod-kompatibilitet. Dessa radioapparater ofta ersätta den ursprungliga bilradion. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
Flathead skruvmejsel
ersätter radioenhet
Kablage
Visa fler instruktioner
1

Stäng av bil utanför och koppla loss minuskabeln batteripolen från bilbatteriet innan du arbetar på radion.
2

Ta av instrumentbrädan trim området runt bilradion. Du kan behöva använda platt skruvmejsel för att försiktigt bända paneler och trimma bort. Vissa bilar använder plastklämmor eller skruvar för att hålla streck trim på plats. Lokalisera alla klipp eller skruvar och ta bort dem.
3

Använd Phillips skruvmejsel för att skruva varje skruvarna som håller bilradion på plats. De flesta bilradioapparater hålls på plats av fyra skruvar, en på varje hörn. Efter borttagning av varje skruv, skjut försiktigt ut hela bilradion.
4

Lossa kablaget, eluttag och jordledningen från baksidan av radion. Du kan också behöva koppla några antennanslutningar eller högtalaranslutningar. Addera Installera nya bilradion
5

Köp en ny bilstereo för att ersätta den ursprungliga. Köp ett kabelnät och trimma parentes om det behövs. Baserat på den modell av bilen och den typen av ersättande radio köpt, kan du eller kanske inte behöver en kabelstam och fästet. På en bil delar butik eller bilstereo butik, ger märke och modell av bilen och radion du vill köpa. Personalen kommer att kunna bestämma lämplig sele och de fästen som kan behöva köpas.
6

Följ instruktionerna som medföljer den nya bilradion för installation. Anslut ledningsnätet men om det krävs. Ena änden kommer att anslutas till det befintliga högtalarkablar i bilen instrumentbrädan och den andra änden kommer att koppla in på baksidan av den nya radion. Anslut jordledningen och strömförsörjning tråd samt antenn-anslutningen om det behövs.
7

Montera trim parentes om de behövs för att säkert passa radion på plats. Följ alla instruktioner som följer med radion eller konsol för montering.
8

Skjut den nya radio med ledningar och fästen fästa i instrumentpanelen. Om de rätta parentes används bör radion sitta säkert på plats. Skruva den som håller skruvar på plats.
9

Sätt tillbaka minuskabeln batteripolen och slå på tändningen för att driva radio, behöver du inte starta motorn. Testa nya bilstereo för att den är korrekt påslagen och fungerar.
10

ersätta bilen streck trim vara noga med att sätta några plastclips eller skruvar som togs bort först.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80552.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.