Gör det själv Speaker Repair

Högtalare är ofta offer för missbruk. Vissa högtalare kan skadas när de är anslutna till förstärkare som är alltför mäktiga. Ledningar kan lossna och andra känsliga delar kan skadas. Om du har några elektriska kunnande du ofta kan reparera högtalare själv, men du måste identifiera problemet och sedan tillämpa rätt fix. Wiring

Den vanligaste orsaken till högtalare problem är skadad eller lösa ledningar. Trådar lossna ofta på grund av värmen från högtalarna. Först kontrollera ledningarna till högtalarna från komponenten. Stäng av stereon och sedan ta bort högtalarkablarna på baksidan av enheten. Kontrollera ändarna av ledningar och inspektera kontaktdonet. Rengör sändaren, sedan klippa och skala kabeln och installera om den. Titta då högtalaren för att se om det fixade problemet. Om inte, stäng av stereon och ta bort baksidan av högtalarlådan. Inspektera inre ledningar till högtalaren för att se om anslutningar har brutits. Om de har, löda tillbaka dem på plats med en lödkolv och kontrollera högtalarna igen.
Skadade Kottar

högtalarkon kan rivas eller skadas om det är spelade på en för hög volym. För att kontrollera om din högtalarkoner blåses, ta bort högtalarens framsida och inspektera kon för tårar och skador. Om du hittar någon, är det bästa alternativet för att byta hela högtalaren. Du kan också prova att tejpa eller reparera konen, men detta kommer inte att ge de bästa resultaten. Tejpen är bara en temporär fix.
Voice Coil

talspolen är den del som flyttar konen för att skapa ljud. Detta kan smältas eller skadas av hög effekt ampere. För att kontrollera din spole, öppna högtalarens framsida och titta inuti spolen, som är placerad på baksidan av högtalaren. Om den är skadad talaren måste bytas. Du kan prova och byta spolen ensam, eller byta hela högtalaren. Det senare är det enklare alternativet - en talspole måste vara speciella beställas, om du inte kan hitta en i en musikaffär eller användas elektronikaffär. Då det kommer att installeras, vilket innebär att ta bort den gamla spolen utan att skada konen, vilket är en känslig process. Den nya spolen bör installeras på exakt det sätt den gamla spolen installerades. Ett annat alternativ är att köpa ett komplett kit högtalare reparation

. Detta kommer att ge alla delar du behöver för din specifika uppsättning högtalare. Många kit inkluderar även instruktioner för montering av delarna, vilket är mycket användbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80636.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.