Hur du ansluter en bil Amp

Kabeldragning en bilstereo kan verka som en svår uppgift, men i verkligheten är det inte så svårt. När du gör det första gången, kommer det att bli lättare därefter. Ansluta en bil amp är inte annorlunda, och avslutade jobbet bör ta ungefär en timme att göra med rätt verktyg. I detta fall har projektet fordonet en 200-watts förstärkare vara inkopplat och är utrustad med en eftermarknad CD-spelare. Saker du behöver
Borrmaskin och borrar
Metal skruvar
Insexnyckelsats
Flathead och Phillips skruvmejslar
25 meter 8-gauge wire
3 fötter av svart 8-gauge tråd
Inline säkring
8-gauge ringkabelskor
Högtalarkabel
Gummigenomföring
15 fot av 16-gauge wire
buntband
Blue rumpa kontakter
Open- skiftnyckel som
Avbitare
Wire crimpers
80-slippapper
Visa fler instruktioner
1

hitta en plats för att montera din förstärkare. Du vill att detta utrymme för att få massor av luft så att förstärkaren inte överhettas, helst bör det vara bekvämt nära till dina andra komponenter
2

Skruva förstärkaren till fästpunkt med borrmaskin och. skruvar. Se till att förstärkaren fast monterad så att den inte rör sig runt det inre.
3

Kör 25 meter 8-gauge wire mot motorrummet av fordonet. Du kan driva det under mattan eller invändiga paneler med händerna, och om du behöver, dra bort paneler med skruvmejslar.
4

köra 8-gauge wire in i motorrummet genom brandväggen . Det är oftast en gummigenomföring i den brandvägg som du kan trycka tråden genom, men om du måste, borra ett hål i brandväggen med borrmaskin och borrar. Installera en gummiring för att förhindra att tråden fransar och kortslutning.
5

Pop huven och dra 8-gauge wire mot batteriet, säkra linjen med zip-band. Kabeln måste vara säker och bort från avgaser och andra rörliga delar.
6

Klipp tråden 1 fot från batteriet och sätt in det i den inbyggda säkringshållaren, men ta bort säkringen.

7

Strip 1/2 tum av avskärmning av av en 1-fot långa bit tråd, och crimp en ring terminal till slutet av tråden.
8

Anslut ena änden av 1-fots kabel till inline säkringen och den andra änden till pluspolen på batteriet med hjälp av en skiftnyckel.
9

Kör 20-mätare tråd från den märkta ledningen "remote" på baksidan av din stereo till förstärkaren. Det finns en plats på förstärkaren märkt "remote" att denna tråd fäster med hjälp av en insexnyckel.
10

Hitta en bit av chassit runt förstärkaren och sand ner till ren metall.

11

Skär ett snitt i svart 8-gauge tråd som är samma längd som avståndet mellan plåten och förstärkaren. Pressa en ringkabelsko till slutet av denna tråd också, och anslut sedan den andra halvan till förstärkaren med insexnyckeln.
12

Skruva ringen terminalen i chassit med hjälp av borr och skruvar. Det är nu grunden till din förstärkare. Fäst ringen terminalen till en bult i chassit om det är mer bekvämt.
13

Run högtalarkabeln från förstärkaren till högtalaren för att ansluta. En tråd är rött för positivt, är en svart för negativ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80672.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.