Hur man installerar ett Rockford Amp

Det finns tre stora problemområden när du skapar ett kvalitetssystem bilstereo. Högtalarna och stereon däck måste uppgraderas från de installerade fabriken enheter, och en förstärkare ska installeras. Rockford förstärkare är valet för många ljud entusiaster på grund av deras top-notch prestanda och rykte om tillförlitlighet. Om du vill inkludera en Rockford förstärkare i dig bilens stereosystem, kan du ha en tekniker på en eftermarknad återförsäljare utföra installationen, eller du kan göra det själv för en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
Trim panel Tool Review kryssmejsel
förstärkare kabelsats
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln (grundstötning kabel) från bilens batteri. Den jordkabel är den svarta kabeln som ansluter minuskabeln från batteriet till ramen eller chassit på bilen. Du behöver en skiftnyckel eller Phillips-skruvmejsel för att lossa klämman som håller kabeln till den negativa ledningen.
2

Välj en plats för lagring av Rockford förstärkaren. Den vanligaste platsen är stammen.
3

Anslut nätsladden ur pluskabeln på batteriet till Rockford amp med en ring terminal från förstärkaren kabelsats. Var noga med att ta bort säkringen (eller lämna det bort) innan du ansluter till den positiva batterikabeln.
4

Ta bort de paneler nära dörrarna i bilen för att köra kablarna från batterifacket till stammen. Du kommer att behöva ge en bana på båda sidor av fordonet.
5

Anslut nätsladden till Rockford förstärkaren i bagageutrymmet.
6

Anslut signalkabeln från stereo till Rockford amp. Signalkabeln ska följa rutten på den motsatta sidan av fordonet som nätkabeln för att undvika störningar.
7

Anslut förstärkaren turn-on bly från stereo till förstärkaren. Använd samma rutt som signalkabel.
8

Anslut en jordkabel från förstärkaren till fordonets ram. Välj en plats på kort avstånd från förstärkaren för att ansluta till ramen. En punkt att ansluta till ramen kan hittas på någon plats där en bult eller skruv är fäst direkt på fordonets ram.
9

Anslut högtalarna till Rockford amp via högtalarkabeln.

10

Sätt säkringen in i ringen ansluten till den positiva batterikabeln.
11

Anslut jordkabeln till batteriet. Placera kablarna klämma runt minuskabeln. Dra åt skruven för att dra åt klämman runt ledningen. Klämman skall dras åt med en punkt att klämman inte kan flyttas runt ledningen för hand.
12

Justera nivåerna på Rockford förstärkaren till funktionerna i din stereo och högtalare. För utjämning hjälp, se länkarna bifogas denna artikel eller konsultera Rockford bruksanvisning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80686.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.