Hur installera nya bilstereo i en Nissan Quest

Nissan Quest har tillgängliga audio alternativ för att passa en mängd olika konsumenter. Fortfarande, för specifika stereo smaker och i händelse av en felfunktion, kan det uppstå behov av Quest ägare att installera en ny stereo. Du kan ha en tekniker på en eftermarknad återförsäljare utföra växeln, eller du kan göra det själv och spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
kryssmejsel
Radiomonteringssats dash kit
10 mm hylsa och spärrskaft
Trim panel (eller bända) verktyg (eller stor platt skruvmejsel) katalog Kabelstam adapter

Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln (eller jordkabeln) från Nissans batteri. Den jordande kabeln är den svarta kabeln som ansluter batteriet till fordonets ram. Använd en kryssmejsel för att lossa bulten som håller klämman på kabeln runt den negativa batterikabeln. Ta bort klämman från ledningen.
2

bort växelspaken från mittkonsolen. Dra metallringen vid basen av växelspaken uppåt, samtidigt som du drar hela växelspaken uppåt och bort från konsolen.
3

Ta bort skruvarna i handskfacket som håller centrum konsolen paneler. Öppna handskfacket. Använd en kryssmejsel för att ta bort de två skruvarna som sitter på den vänstra kanten av facket öppning.
4

Ta bort skruvarna instrumentpanelen sitter under vänster sida om ratten. En liten kryssmejsel fungerar bäst.
5

bort panelerna under förarsidan streck. Använd en trim pry verktyg eller stor platt skruvmejsel för att bända panelerna fria från instrumentbrädan.
6

Ta bort de svarta panelerna vid basen av mittkonsolen. Använd en platt skruvmejsel för att bända panelerna gratis.
7

bort de två Phillips-skruvar finns bakom den nedre konsolen panelerna. Skruvarna är nära hörnen på konsolen.
8

bort den övre konsolen panelen genom att trycka på framåt-mest sidan av den ovala panelen med tummarna. De två klippen som håller panelen på plats kommer att kopplas bort så att du kan lyfta panelen fri från toppen.
9

Ta bort de två skruvarna (numera utsatta) på de övre hörnen av mittkonsolen med ett Phillips-skruvmejsel.
10

bort den lilla instrumentpanelen finns till vänster om mugghållaren. Panelen kan tas bort med en skruvmejsel eller trim pry verktyg.
11

bort hela främre delen av mittkonsolen instrumentpanelen. Panelen kommer att vara fri från alla anslutningar när alla skruvar och paneler i de tidigare stegen har tagits bort.
12

Ta bort de fyra 10 mm bultarna stereon på plats. De fyra bultarna är placerade i par på vardera sidan om den stereoanläggning. Dra stereo från instrumentbrädan och koppla ledningarna anslutningen i den bakre
13

. Det kommer att finnas fyra ledningar anslutna grupper: antennen, högtalare, förstärkaren och strömförsörjning. De kan alla enkelt loss för hand.
14

Anslut ledningar grupperna till ett kabelnät adapter. Adaptern har tydligt märkt butiker att ta emot Nissan ledningar.
15

in en enda DIN radio montage dash kit. Kitet kommer att passa in dockan kvar av den nu avlägsnas stereo. Det kommer att ge en kongruent kortplats för nya stereo däck.
16

Anslut ledningsnätet adapterns fria förbindelser (motsvarar dem input från fordonet) till den nya stereoanläggning. Skjut in det nya däcket i monteringssatsen. Sätt tillbaka de fyra skruvarna som håller den nya stereon till Nissan Quest s streck.
17

Byt mittpanelen konsolen streck. Panelen kommer att vila på plats tills de andra panelerna klipps i.
18

Byt lilla instrumentpanelen nära mugghållare. Panelen kommer att snäppa på plats med en måttlig mängd kraft.
19

tillbaka de två skruvarna på toppen av mittkonsolen, tillsammans med den ovala mittkonsolen fronten.
20

tillbaka de två skruvarna i botten av mittkonsolen. Sätt tillbaka botten (svart) mittkonsolens panel.
21

tillbaka de två förarens sidopaneler under rattstången, för hand. Panelerna snäpper tillbaka på plats.
22

tillbaka de två skruvarna inuti handskfacket.
23

Byt växelspaken. Skjut spaken på plats medan du håller metallringen på axeln av spaken i övre läget. När spaken trycks hela vägen in i öppningen, släpp metallringen att säkra växelspaken.
24

Anslut jordkabeln till Nissan batteriet. Placera kabelns klämma runt minuskabeln. Använd en kryssmejsel för att dra åt skruven på klämman. Klämman ska dras åt precis tillräckligt att klämman inte kan flyttas runt minuskabeln efter hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80734.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.