Ford Explorer CD-växlare Removal

Ford Explorer SUV funktioner som en add-on ett sex-skivors CD-växlaren. Denna enhet är monterad inuti mittkonsolen mellan förarsätet och passagerarsätet. Om du vill uppgradera stereo eller växlaren själv eller helt enkelt vill byta ut den helt och hållet, måste du helt ta bort den från bilen. Detta kan göras ganska enkelt oavsett vilken modell av Ford Explorer du äger. Ta bort CD-växlare

borttagning av CD-växlaren är ganska enkelt och kräver minimala verktyg eller arbete eftersom det är beläget i den lätt nås mittkonsolen. Först måste du få tillgång till de bultarna som håller växlaren på plats. Detta görs genom att ta bort flera stycken av plast trim installerats längs mittkonsolens område. Först skjut mynthållare rakt upp och utåt från mittkonsolen och ställ den åt sidan. Härnäst kommer du att behöva ta bort två bitar av plast som täcker som vilar direkt framför konsolen och komponera mugghållare och fickor lagring. Först bort bit längst till fordonets front. Det kommer att knäppa gratis med ett försiktigt uppåt och lämna några synliga ledningar undertill. När denna bit av plast trim tas bort, kommer trim knäppte också och lyft gratis lätt, utsätta framsidan av mittkonsolen och CD-växlaren församling.

Inuti den främre delen av denna församling är en anslutning som krokar CD-växlaren fram till ledningar som går mot framsidan av Utforskaren. En liten trigger är på växlaren sig nära denna anslutning som skiljer den. Tryck här och vara säker på att kablarna församling kommer frånkopplad, eftersom detta gör att du kan så småningom lyfta växlaren gratis. När ledningarna har kopplats lokalisera de två bultarna vid den främre kanten av växlaren montering, i det område som bara exponerades genom avlägsnande av trim mugghållare. Ta bort dessa två med en vanlig sockel eller liten skiftnyckel som kan nå in i utrymmet.

Fortsätt att göra samma sak med de två bultarna placerade på baksidan kanten av CD-växlaren församling. Dessa sista två skruvar blir lätt synliga som de vilar nära toppen och inte kräver avlägsnande av eventuella ytterligare trim för att få tillgång till dem. När alla skruvar är borttagna kan du lyfta CD-växlare gratis. Detta kan kräva viss långsam nyfikna inom själva konsolen. Du kommer att behöva trycka på plasten växlare församling i och bort från konsolen locket för att lyfta hela aggregatet gratis. Annars kommer det att fånga på pulpetkapell gångjärn och kommer inte att lyfta hela vägen ut.

Använd en liten skruvmejsel för att kila in mellan växlaren montering och konsolen väggarna kan hjälpa. Vid det här laget bör du kunna vicka växlaren helt gratis och lyft den ur konsolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80798.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.