Hur man bygger en Loud Bilstereo

Bilstereo entusiaster har olika smaker när det gäller att utforma sina system dröm stereo. För vissa, är målet att införliva multimedia komponenter för en fullständig underhållningsupplevelse. För andra handlar det om att ha ett system som kan spela upp musik i något medium. En gemensam önskan för alla stereo knarkare är en högljudd stereo. Att skapa ett system bilstereo som producerar höga decibel-nivå ljud, kan du söka hjälp av en ljud professionell - eller så kan du bygga en själv och spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
bilförstärkare
Flera kanalhögtalare
subwoofer
Equalizer
Stereo däck
kabelstammen adapter
Förstärkare kabelsats
Korskopplingskablar

Visa fler instruktioner
1

Byt stereoanläggning i bilen. För de flesta fabriksinstallerade stereoapparater, är utgången av enheten fördelas mellan högtalarna. Om ditt system är 100 watt, då dessa watt kommer att delas mellan dörren högtalarna, de bakre högtalarna, någon annan talare såsom en subwoofer. Välj en eftermarknad högtalare med flera kanaler, helst fyra. Detta sätt kommer du att kunna ägna full effekt till alla dina högtalare.

Läs fordonets bruksanvisning för specifika instruktioner om stereo ersättare.
2

Byt fabriken högtalarna i din fordonet. Dörren högtalarna bör ersättas med multipel-kanals högtalare, som separerar signalen att ge tydlig tolkning av ljud i hela sonic spektrumet. En högtalare som har en diskant, ett mid-range, och en bashögtalare kommer att kunna mer exakt producerar ett brett sortiment av ljud. Med alla de ljudnivåer som kommer ut av en typ av högtalare begränsar produktionen och skapar ett "stökigt" eller förvrängt ljud.

För bak-däck högtalare, kan du gå med en bashögtalare eller mid- intervall bara som de andra områdena kommer vara tillräckligt representerad av dörren högtalarna.
3

Lägg en förstärkare till ditt system. Förstärkaren kommer att ta makten från din stereo och öka sin signal till högtalarna. Förstärkare finns i varierande storlekar och bör rätt avpassade till din stereo och högtalare kapacitet

Du kan lägga till mer än en förstärkare -. Om detta är vanligtvis reserverad för konkurrens system. En förstärkare kommer att ge en enorm mängd ström och volym.
4

Lägg en subwoofer till ditt system. Sub-bashögtalare är det bästa sättet att tolka låga toner och bas. Vanligtvis sub-woofer är monterad i den bakre delen av fordonet, specifikt i stammen. Det finns låg profil subs som kan monteras under ett säte eller bakom baksätet av en pick-up truck. Powered subwoofer är perfekt för dem utan förstärkare som en del av sin stereo.
5

Re-wire högtalarna med högkvalitativ högtalarkabel. Varje högtalarkabel kommer att leverera stereo signalen från förstärkaren till högtalarna, men high-end högtalarkabel är utformad för att begränsa mängden energi förlorad i överföringen. De flesta högkvalitativa högtalarkabel kommer att beläggas i en ädel-och ädelmetall att maximera ledningsförmåga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80817.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.