Honda Pilot MP3 Stereo Borttagning

Bilhögtalare har sett sin andel av uppgraderingar under de senaste 30 åren. De har gått från enkla AM-och FM-mottagare, till 8-track, till kassettbandspelare och cd-spelare. Utvecklingen har fortsatt mot spridningen av MP3-uppspelning-kapabla stereoapparater och mottagare. När Honda Pilot ägare kommer till behovet av att ha sina MP3-spelare avlägsnas för reparation eller utbyte, kan de lita på att arbetet till en ljud-professionell, eller de kan ta bort enheten själv och spara kostnader för arbetskraft. Säkerhet

Vid drift på någon komponent ansluten till batteriet i Honda Pilot, är det viktigt att du först koppla bort den negativa batterikabeln från Pilot batteri. Använd en kryssmejsel för att lossa kabelns klämman och ta bort den från batteriet tills allt arbete är slutfört.

Negativa batterikabeln är den svarta kabeln som ansluter batteriet (vid den negativa inlägg) till ramen eller chassit av Honda. Det kallas också en "jordkabel" eftersom den fungerar som en grund för bilens elsystem.

Underlåtenhet att koppla bort jordkabeln kan leda till allvarliga skador på batteriet och anslutningarna till andra elektriska komponenter. När du är klar med ditt arbete, placera jordkabeln s klämma runt den negativa inlägg och dra åt den med en Phillips-skruvmejsel. Klämman ska dras åt endast till den grad att den inte kan flyttas runt ledningen efter hand, och därmed inte kopplar under körning. Åtkomst till MP3 Stereo

> Som de flesta fordon (andra än Ford, Mazda och Mercedes), ta bort stereon kräver att du först tar bort streck paneler för att komma till stereon. För Honda Pilot, är den första panelen som kräver avlägsnande en liten rektangulär panel placerad på höger sida av enheten. Använd ett platt verktyg (en skruvmejsel eller trim panel borttagningsverktyg) att bända panelen från instrumentbrädan.

Därefter måste hela kåpa kring pilotens stereo tas bort från instrumentbrädan. Ta tag i panelen för hand och dra bort från instrumentbrädan. Panelen kommer att snäppa fri som de fyra clips som håller panelen på plats är frånkopplade.

När panelerna har tagits bort, kommer du att ha tillgång till de fyra bultarna som håller fast stereon i Honda stereo fäste. Använd en 10 mm hylsnyckel för att ta bort alla bultarna. Använd mugghållaren att lagra bultarna för senare införande.
Borttagning av Stereo

Dra stereo från fästet för hand. För att säkerställa en smidig extraktion, greppa stereon på vardera sidan och dra med ens kraft. Enheten kommer att glida framåt (bort från instrumentbrädan) och avslöjar att anslutningarna på baksidan.

Håll stereo i din icke-dominanta handen medan du kopplar de fyra viragrupper med din dominanta hand. De viragrupper är anslutna med plast bindemedel tråd gruppering. Ta tag i pärmar och dra dem från stereon.
P Det kommer också att vara den MP3-anslutning som ansluter stereon till adaptern placerad i handskfacket. Dra adaptern från baksidan av stereon och mata ledningarna genom öppningen till handskfacket.

Öppna handskfacket och dra ut MP3-adaptern ur facket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80838.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.