DIY: Extra ingång för en bilradio

En aux-ingång ger dig möjlighet att spela upp externa enheter via din bilradio. För användare som söker efter ett sätt att lägga till satellitradio eller iPod och MP3-spelare till sin bil ljudsystem, måste du ansluta enheter via en "Aux in" anslutning. Vissa fabriken stereoapparater och eftermarknaden modeller levereras med en Aux-in-ingången på framsidan av stereon. För att ansluta, bara att ansluta den 3,5 mm-uttag till ingången. För andra modeller, måste du installera aux-in input i radions baksida. Säkerhet

Innan du gör något med en frånkoppling eller installation av bilens elektriska komponenter, koppla den negativa batterikabeln. Den negativa batterikabeln (även kallad jordkabel) ansluter den negativa batterikabeln till ramen eller bilens chassi.

För de flesta fordon, använda en Phillips-skruvmejsel för att lossa jordkabeln s klämma. Övriga fordon kommer att kräva en 10mm skiftnyckel för att lossa bulten på klämman. När klämman lossas, ta bort kabeln från den negativa posten på batteriet. Vila klämman ifrån minuskabeln tills arbetet är klart.

Koppla eller ansluta elektroniska enheter utan att först ta bort jordkabeln kan leda till en kortslutning i elsystemet och skada andra komponenter som är anslutna i fordonet.

Avlägsna Stereo

aux-in linje kommer att ansluta till stereon i den bakre med andra stereo-ledningar. Stereo-borttagning förfaranden varierar mellan fordon, så kontakta din bil handbok för specifika instruktioner.

När stereon har avlägsnats, koppla bort ledningarna på baksidan av stereon. Ledningarna till stereon kopplar stereon till antennen, strömförsörjning, högtalare och en förstärkare (i vissa system). Antennen och strömförsörjning är enskilda kablar som kan dras fritt från radion för hand. Högtalarkablarna och signalkablar för en förstärkare är buntar av trådar, alla anslutna via plasttråd bindemedel. Dra bindemedel fria hand. Vissa fordon kommer att kräva att du pressa sidorna av plast bindemedel innan du drar dem från stereon.
Ansluta FM-sändare

aux-i linje är ansluten till stereo genom en FM-sändare. Anslut ledningarna till stereon till ett kabelnät adapter. Anslut stereo ledningar från fordonet till adaptern kablage leder. Kabelnätet adaptern har tydligt märkt leder till identifiera var korrekta anslutningar ska göras.

Anslut ledningarna från FM-sändaren till kabelnätet adaptern.

Store FM-sändaren bakom stereon i monteringen dockan. Om det inte finns tillräckligt utrymme bakom stereon, dragit kablarna från sändaren i handskfacket anslutning till stereon. Från handskfacket, är FM-sändaren ledningen tillgänglig för att vara ansluten till den externa enheten som du väljer.

Du vill ansluta till en iPod eller MP3-spelare, helt enkelt öppna handskfacket och anslut FM-sändaren leder till enheten.

För satellit radiomottagare, kan du välja att skapa en öppning på framsidan av instrumentbrädan trim nära stereon. Använd en borr och genomföringar gummi för att ge ett rent utseende och för att skydda kablage.

När du har anslutit och stuvade FM-sändare och ett utrymme för att ansluta den externa enheten, byt ut stereon i instrumentpanelen av fordonet.

Byt jordkabel på minuskabeln av bilens batteri. Dra åt klämman runt ledningen med en Phillips-skruvmejsel eller 10mm skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80884.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.