Sätt att inaktivera Bilstereo

Om du vill uppgradera din bilstereo, måste du ta bort den äldre enheten. Lyckligtvis har biltillverkarna gjort det lätt att göra detta själv. Du behöver inte vara en bilmekaniker eller ha ett garage fullt av specialiserade verktyg. Det finns två sätt på vilka bilstereo är monterade. De är antingen i ett metall monteringshylsa med hjälp av fjäderklämmor, eller så är de skruvas fast på instrumentbrädan med klamrar. Du kan byta ut antingen med ett minimum antal verktyg och expertis. Förberedelser

Innan du arbetar på din bil, se till att din parkeringsbromsen är ilagd. Också, innan du arbetar med alla elektroniska delar, måste du koppla den negativa batterikabeln.
Spring Clip Mounts

vill ta bort en stereo monterad med fjäderklämmor, kommer du behöver ett par DIN verktyg. (DIN är en akronym för Deutsches Institut für Normung, standard storlek för mottagare bilstereo fastställts av det tyska institutet för standardisering). Du kan antingen köpa dessa eller göra en egen uppsättning av en tråd klädhängare. I-hacked.com ger detaljerade instruktioner för att göra din egen.

Sätt DIN verktygen i de två hålen på vardera sidan av stereon. Tryck tills du hör ett klick. Denna klick innebär att stereon har släppt från fästet. Sprid DIN verktygen isär och dra enheten mot dig och ut ur instrumentbrädan.
In-Dash Konsoler

Du kan behöva bända delar av instrumentpanel bort för att komma åt denna typ av montering. Kontrollera ditt fordon handbok för det bästa sättet att komma åt området. Det är också möjligt, men att det bara kan vara en enkel skylt runt stereon som måste bändas bort. När du öppnar dash enhet, ser du hur den är monterad. Det kommer att finnas två eller fyra skruvar på vardera sidan av stereo. Skruva dessa och dra enheten framåt.
Dra ut kablarna

När du har befriat stereoanläggning, måste du koppla också kablarna. Det bör finnas en kontakt som ansluts till förförstärkare och bilens elsystem, och annan kontakt för antennen. Dessa pluggar är oftast en del av en eller flera kablage som enkelt kan dras ut från baksidan av stereon. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80890.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.