Nissan Altima Front Högtalare borttagning Instruktioner

Nissan Altima är utrustad med 5-tums med 7-tums högtalare dörrpanelen. För att ta bort högtalarna för reparation eller utbyte, måste du först ta bort dörrpanelerna att få tillgång till högtalaren monteringsaggregatet. På grund av de elektriska anslutningarna görs till komponenter i dörrpanelen, måste du koppla loss jordkabeln på bilens batteri innan du kopplar någon av ledningarna. En tekniker på en eftermarknad återförsäljare kommer att ta bort din dörrpanel och högtalare för ett pris. Men med lite erfarenhet, kan du utföra avlägsnande själv. Säkerhet

jordkabel ansluter batteriet till ramen i Altima. Innan du utför någon uppgift relaterad till Nissans elsystem måste du koppla bort jordkabeln från batteriet.

Ta bort klämman från den negativa batterikabeln inlägget. Lämna det bort tills borttagningen är klar och dörrpanelen ersätts.

Jordkabel bör tas bort för att undvika kortslutning av systemet och /eller ta emot en chock när de utför talaren bort.
Review bort dörrpanelerna

att ta bort dörrpanelen, koppla dörrlås och kontroller fönster. Bänd kontrollpanelen från hand resten av panelen. När panelen lyfts från panelen, ta bort ledningar grupper från undersidan av kontrollpanelen. Under kontrollpanelen är en skruv som håller panelen på dörren. Använd en kryssmejsel för att ta bort skruven.

Panelen som omger portarna behöver frigöringshandtag tas bort för att komma åt en skruv som håller dörrpanelen på dörren. Bänd panelen frigöringshandtaget från dörrpanelen för att ta bort skruven bakom panelen.

Ljuset vid botten av dörrpanelen måste kopplas bort och avlägsnas. Greppa ljuset i botten och dra den från panelen. Ett nätaggregat grupp kommer fortfarande ansluta ljuset. Bänd bindemedlet från ljuset. Placera ljuset på sätet för att undvika att skada den tills du ersätter den.

Ta dörrpanelen i botten och dra bort det från dörren. Eftersom varje avsnitt av panelen är befriad från dörren, arbeta händerna runt omkretsen tills panelen är borttagen från dörren. Stammen utgåvan ledningar nära botten av dörren kommer fortfarande hålla panelen till dörren. Dra viragruppen från dörrpanelen för hand. Panelen ska plant, ur vägen, innan tenderar att högtalaren som finns nu att tas bort. Ta bort högtalaren


högtalare är inrymt vid den nedre, framåt-mest hörn av dörren. Högtalaren är hålls på plats av fyra skruvar. Använd en kryssmejsel för att ta bort skruvarna. Talaren kommer fortfarande vara ansluten till Altima dörr med högtalarkablar. Dra trådarna från de två punkter på högtalaren med handen.

Du kommer att behöva använda samma skruvar för installation av en ny högtalare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80909.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.