Mazda5 Radio Borttagning

Mazda5 är en minibuss byggd på en sedanmodell plattform. Som sådan, har Mazda 5 många av samma egenskaper som de rader av bilar som företaget har att erbjuda, inklusive den metod med vilken den fabriksmonterade stereo kan tas bort. Du kan ta bort radion även om du har lite tidigare bil ljudupplevelse. Säkerheten först.

Innan du tar bort stereon eller göra några ändringar komponenter som är anslutna till det elektriska systemet, måste du först koppla bort den negativa batterikabeln från Mazda batteri. Den negativa batterikabeln ansluts batteriet till ramen av fordonet för att jorda elektriska systemet.

Göra ändringar som rör elsystemet utan att först koppla den negativa batterikabeln kan resultera i elektrisk kortslutning.

Se till att när den negativa batterikabeln kopplas bort från batteriet som du håller kabeln från batteriet för att undvika oavsiktlig återinkoppling.
kan få tillgång till radio.

att komma åt radion i Mazda5, måste du ta bort instrumentpanelen panelerna under stereo montering dockan. För att ta bort dessa paneler måste du först ta isär höljet växelväljaren.

Växelspaksknopp kan skruvas loss från växelspaken för hand. När du tar bort det, kan du dra trim panel som omger spaken från mittkonsolen för hand med en liten mängd kraft. Den läderväska som döljer den mekaniska anordningen av spaken kommer att tas bort med kåpa. När vredet och kåpa tas bort kommer du att ha tillgång till Philips skruv nära bakersta kanten av exponerade

växelväljaren enhet. Lossa skruven med en Philips skruvmejsel.

På vardera sidan av mittkonsolen, i foten-väl av förarens och passagerarens sidor, är paneler som kan tas bort för hand. Greppa panelerna i hörnen närmast sätena och bänd bort dem från instrumentbrädan. Det kommer att finnas enstaka Phillips-skruvar avslöjade att behöva tas bort.

Att komma åt skruvarna som håller stereon in den stereo fäste, måste du flytta mittkonsol panel. Ta panelen på vardera sidan av vreden klimatkontroll och dra den mot den bakre delen av fordonet.
Borttagning av radio.

Med alla de paneler bort du kommer att kunna se de två skruvarna som håller radion i stereo montering dockan. Lossa skruvarna med en Philips skruvmejsel och dra bort radion från instrumentpanelen.

Radion kommer fortfarande vara ansluten till fordonet genom stereon ledningar. Dra ledningarna från radion för att frigöra enheten från fordonet. Det kommer att finnas fyra grupper av ledare anslutna till radion: antennen, elkabeln, ledningarna högtalare (samlade i en plast pärm), och de patchkablar som ansluter förstärkaren (även grupperade). Se till att ta tag i patch kablar och ledningar högtalare av plast pärmar när du kopplar dem från radion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81012.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.