Bazooka Tube Kopplingsinstruktioner

Bazooka Rör är specialdesignade subwoofer och kombinationer förstärkare för användning i bilar och lastbilar. De tubformade enheter passar i små stammar eller andra utrymmen där en vanlig subwoofer inställning skulle vara omöjligt. Att koppla Bazooka Tube behöver du en kabelsats, finns i de flesta elektronikaffärer. Detta gör det mycket enklare att hitta de trådar du behöver, snarare än skarvning råa ståltrådar kontakter. Effekt Wire

strömkabeln är en 12-gauge röda tråd som löper från röret till bilens batteriets pluspol. Tråden kommer att vara väl isolerade eftersom det är utformat för att köras genom motorrummet och till batteriet. Säkringshållaren fäster vid denna tråd någonstans nära där den ansluter till batteriet. Makten tråden bör vara ansluten till röret på baksidan nära det nedre vänstra. Anslutningspunkten är väl märkt och ligger precis till vänster om "X-over"-ratten. Den 15-amp säkring som följde med Bazooka Tube passar in säkringshållaren på strömkabeln men inte förrän alla andra kablar har anslutits. Kontrollera att strömkabeln är ansluten till batteriets pluspol och aldrig ansluta den till någon annan strömkälla, eftersom detta kan leda ström droppar och distorsion från röret.
Ground Wire

jordkabel är en obligatorisk del av Bazooka Tube installation. Det är en 12-gauge svarta kabeln som ansluter på rörändarna direkt bredvid strömkabeln. Den andra änden av jordledningen måste vara ordentligt ansluten till någon del av fordonets chassi väldigt nära Bazooka Tube själv, såsom ett chassi bult eller annan omålad metalldel på fordonet.

Signal Anslutningar

Bazooka Tube innehåller även anslutningspunkter för hög nivå och låg nivå ingångar. Dessa tar signalen sänds från huvudenheten, eller ljudkälla. Användningen av dessa ingångar och ledningar beror på vilken typ av huvudenhet du ansluter till röret. De flesta moderna huvudenheter som kan stödja enskilda ljudkomponenter har utgångar för låg-och hög-nivå komponenter. Om så är fallet, det är rekommenderat att du använder bara den höga nivån alternativet. Använd inte hög och låg nivå samtidigt som detta kommer att orsaka problem i förstärkaren och förvränga ljudet.
P Om du använder hög nivå ingångar på tuben, kommer du att använda fyra olika trådar . Dessa trådar är för de vänstra och högra hög nivå ingångar, var och en har en negativ och positiv tråd. Den vänstra hög nivå ingångar bör vara 18-gauge grön tråd. Om du använder ett kit, är den gröna kabeln med en svart rand för negativ polaritet. Rätt hög nivå ledningar är 18-gauge grå tråd. Återigen, är den med en svart rand den negativa polariteten tråd. Dessa ledningar ansluter till röret änden via små pinhole anslutningar nära mitten av röret bakpanel. Den sista halv tum av tråden måste skalas av isoleringen så att den bara tråden säkert kan skjutas in i anslutningen hålet.

På huvudenheten slutet, trådarna ansluta på samma sätt till lämpliga anslutningar. Du kan behöva rådfråga din huvudenhet handbok för att avgöra exakt var denna anslutning är belägen. Om din huvudenhet inte har hög nivå utskriftsalternativ måste du använda den låga nivå ingångar på Bazooka Tube istället. Det finns bara två trådar i detta fall, båda standard RCA anslutningsledningar. Den positiva tråden är en blå kabel med en RCA huvudet och den negativa kabeln är vit och skarvas i det blå. Den använder samma RCA-anslutning som enkelt sätts i på baksidan av huvudenheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81140.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.