Bilstereo elektriskt brus frågor

Det kan finnas flera olika orsaker till elektriskt brus i en bilstereo. Surrande, väsande, pop och gnäller är tre av de vanligaste typerna av brus som kan uppstå. Det kan vara svårt att isolera dessa problem, så att utnyttja uteslutningsmetoden är avgörande. Följ alla säkerhetsföreskrifter, och inte utför något elektriskt arbete medan bilens batteri är anslutet. Varför hör jag ett gnäll genom mina högtalare när jag trycker på gaspedalen?

En av de vanligaste typerna av bilstereons brus kommer från jordning frågor. Felaktig jordning kan införa gnäll från bilens generator. Hoppa användning av befintliga husbultarna eller montering platser som de kan isoleras eller har beläggningar som kan påverka anslutningen. Det är bäst att använda solida chassi poäng och nyinstallation hårdvara malde din stereo eller förstärkare. Det finns andra tänkbara orsaker till generatorn gnälla om jordning problem. Dessa kan omfatta en jordad rem från batteriet till chassit samt en solid montering punkt på motorn. Addera Vad kan orsaka en pop ljud när jag slår på ett tillbehör i min bil?

Sätta på ett tillbehör som drar mycket ström som t.ex. dina vindrutetorkare eller strålkastare kan orsaka en ökning i spänning i elsystemet. Denna stegring i spänningen kan höras genom högtalarna när de plockas upp av din stereo eller slutsteg. Detta är mer vanligt med billigare komponenter bilstereo men kan ibland plåga högre end komponenter också. Installationen av en grundläggande inline störningsskydd kan lösa problemet. Dessa är allmänt tillgängliga på de flesta detaljhandelsföretag som handlar med komponenter bilstereo och tillbehör.
Varför hör jag ett konstant lågt surrande eller väsande om mina högtalare?

Mest bil elektriska komponenter införa små mängder av buller, särskilt tillbehör och kraftkablar som kräver hög strömförbrukning. Köra högtalarkablar och signalkablar för nära dessa kablar kan ta upp störningar som annars inte skulle höras. Köp högkvalitativa partvinnad kablar över traditionella koaxialkablar signalkablar som en viktig nyckel för att undertrycka detta buller i stereon. Det är också viktigt att du ser till att du drar din signal och högtalarkablar minst 18 inches isär från kraftkablar när du installerar dem i bilen för att undertrycka brus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81152.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.