Hur man byter radion på en 1997 Toyota Camry

Fabriken stereo i en 1997 Toyota Camry kom lager med en bandspelare och radio, vilket är en aning daterat för dagens bilar. Tack vare eftermarknaden, kan du ersätta fabriken stereo med en nyare modell med en CD-spelare eller till och med satellitradio, med bara några speciella delar som är tillgängliga vid alla bilstereo butik. Det här jobbet skulle ta ca 30-45 minuter att utföra. Saker du behöver
skruvmejsel
1/4-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
kryssmejsel
Replacement stereo
avbitare
Wire crimpers
Wire Strippor
Blue rumpa kontaktdon
Fordonsspecifika dash kit
Fordonsspecifika kablage
Visa fler instruktioner
1

Placera klingan av skruvmejsel mellan instrumentbrädan och infattningen runt beståndet stereo och använda den för att bända loss ramen och exponera fästskruvarna för stereo.
2

skruva isär stereo från instrumentbrädan med 1/4-tums Ratchet och uttag , dra sedan ut den i instrumentbrädan. Dra ledningsnätet och antennen sladden från baksidan.
3

Ta selen på byte stereo och lägg ner bredvid den fordonsspecifika kabelnätet. Strip 1/4-tums av avskärmning off i slutet av varje tråd på fordonsspecifika kabelnätet med hjälp av tråd strippor, sedan crimp en blå rumpa kontakt på varje tråd med hjälp av tråd crimpers.
4

Strip 1/4-tums av avskärmning off i slutet av varje tråd på radion kabelnätet med hjälp av tråd strippor. Varje tråd på varje sele är märkt och färgkodat, så matcha upp lämpliga sladdar och pressa ihop dem med de blå rumpa kontakter och crimpers tråd.
5

Skruva fästena på sidorna av fabriken stereo med Phillips-skruvmejsel. Skruva sedan dessa fästen på sidorna av ersättande stereo och fordonsspecifika dash kit. Instrumentbrädan kit i detta fall är vanligen bara en ficka, och det kommer att ha monteringshål på sidorna för montering av fästena.
6

Anslut radion sele på baksidan av stereon, anslut sedan andra änden i ledningsnätet från instrumentbrädan. Koppla in antennen bly samt, sedan skruva på radion och ficka i instrumentbrädan med 1/4-tums Ratchet och uttag. Skjut tillbaka radio bezel på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81173.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.