Hur man tar bort och installera en bilstereo i en 1997 Maxima

Den 1997 Nissan Maxim var utrustad med en fabriksinstallerad AM /FM stereo kassettbandspelare. Valfria cd-spelare var tillgängliga under 1997 innan han blev standard på senare modeller. Borttagning av beståndet stereon är en uppgift som kan utföras utan föregående bilstereo erfarenhet eller specialverktyg. Installera en eftermarknad stereo kräver att du ansluter stereo ledningar till en kompatibel stereo. Med hjälp av en adapter kabelnät kommer att överbrygga eventuella luckor i kompatibilitet, vilket ger Maxima ägaren frihet att välja att ersätta stereon som verkligen passar deras behov och budget. Saker du behöver
Wrench, 10 mm eller tång
Flat skruvmejsel eller trim panel borttagningsverktyg
stjärnskruvmejsel
Kabelstam adapter
Nissan eftermarknaden kit stereo installation (med installation ärm)

Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på Nissan och koppla den negativa batterikabeln från batteriets minuspol. Använd en 10 mm nyckel för att lossa bulten som håller kabelns klämma runt ledningen inlägget. Flytta den negativa batterikabeln från minuspolen.
2

in i bilen och bänd den övre panelen mitten streck bort från instrumentpanelen med en platt skruvmejsel eller trim panel borttagningsverktyg. Panelen innehåller ventiler och brytare för varningsblinkers och defroster.
3

Dra ledningarna strömförsörjning från baksidan av panelen och ställ panelen åt sidan tills ominstallation.

4

Ta bort de två skruvarna ovanför klimatpanelen med stjärnskruvmejsel.
5

Bänd trim panelen som omger växelspaken bort från mittkonsolen och ta bort den från shifter området. Avlägsna skruven på vänster sida av askkopp med Phillips-skruvmejsel.
6

Tryck askkoppen facket till vänster och dra den från instrumentpanelen för hand.
7

Ta bort de två skruvarna i botten av stereon montering med en stjärnskruvmejsel.
8

Ta stereo montering på botten av instrumentpanelen och dra bort det från instrumentbrädan tills hela stereo och luftkonditionering montering är fri från instrumentbrädan. Avlägsna stereo ledningar och svarta antennkabeln från baksidan av radion. Koppla den elektriska ledningar till luftkonditionering kontroller.
9

Anslut adaptern kablaget till stereon ledningar i Nissan och placera Nissan mångfald adaptern (från monteringssatsen) över utloppet för antenn.
10

Ta bort de två skruvarna på vardera sidan av stereon församling som håller kåpa till stereon fäste. Dra kåpa från fästet.
11

Ta bort de två skruvarna på vardera sidan av fästet som håller fabriken stereo i hållaren. Skjut beståndet radion från fästet.
12

in stereo monteringskassetten från monteringssatsen och skjut den nya stereon i hylsan. Skruva i de två skruvarna på vardera sidan av fästet för att hålla eftermarknaden stereo i hållaren.
13

Byt plasten kåpa till framsidan av stereo /ugnar montering. Sätt tillbaka skruvarna på varje sida.
14

Anslut stereo ledningar och FM-antennkabeln till baksidan av den nya radion. Anslut strömkablarna till baksidan av klimatanläggningen kontroller.
15

Skjut hela stereo enheten i stereo montering dockan i instrumentbrädan på Maxima. Sätt tillbaka de två skruvarna under montering och ovanför den.
16

tillbaka askkoppen, skjut den till höger om facket och skruva in skruven på vänster sida av askkoppen.

17

Placera kåpa runt växelspak och tryck fast den för hand.
18

Anslut strömkablarna till baksidan av den övre centrala instrumentpanelen. Placera panelen mot instrumentbrädan och tryck fast den ordentligt för att knäppa den tillbaka till instrumentpanelen.
19

tillbaka till motorrummet. Placera den negativa klämman batterikabeln runt minuskabeln stolpen och dra åt klämman till posten med hjälp av nyckeln. Stäng huven på Maxima.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81211.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.