Hur man installerar en subwoofer för en 4Runner

Toyota 4Runner är en midsize SUV med gott om utrymme för att installera en subwoofer i det bakre lastutrymmet. För ägare som vill uppgradera utförandet av deras stereo och samtidigt spara utrymme, erbjuder en aktiv subwoofer en fungerande kompromiss. Den aktiva subwoofern har en inbyggd förstärkare, så anslutningen är enklare jämfört med att ansluta bägge komponenterna separat, och allt-i-ett-design sparar utrymme för last. Saker du behöver
Wrench, 10 mm
förstärkare kabelsats
Socket, 8 mm, 10 mm och kör
kryssmejsel
Flat skruvmejsel eller trim panel borttagningsverktyg
Kabelstam adapter
Visa fler instruktioner
Fastställa Strömförsörjning för subwoofer
1

Lyft huven på 4Runner och koppla den negativa batterikabeln från den negativa inlägget av batteriet. Använd en 10 mm nyckel för att lossa bulten som håller kabelns klämma till den negativa polen bly.
2

Ta bort skruven som håller den positiva kabeln till den positiva batterikabeln. Placera ringen terminalen från förstärkaren kabelsats på pluskabeln stolpen. Byt ut bulten, som håller ringen terminalen på pluskabeln.
3

Ta bort säkringen från säkringshållaren på ringen terminalen. Anslut nätkabeln från kabelsats till ringen terminalen. Dra strömkabeln (oftast en lång blå sladd) genom brandväggen och in på insidan av Toyotas kabinen. Flytta till fordonets insida.
Gå 4Runner s Stereo
4

Ta bort de två skruvarna på förarsidan nedre instrumentpanelen med Phillips-skruvmejsel. Ta bort 10 mm bult från nedre hörnet av förarsidan instrumentpanelen med en 10 mm hylsa och kör.
5

Ta bort de två skruvarna på den högra sidan av den nedre instrumentpanelen med skruvmejseln ( ovanför parkeringsbromsen frigöringsspaken, den andra under armen).
6

Dra spaken Huvlås från instrumentbrädan och ta bort de två skruvarna bakom den med skruvmejseln. Tryck spaken sig över instrumentpanelen för att frigöra den från panelen och låt den panel som skall avlägsnas från instrumentbrädan. Dra hela nedre instrumentpanelen från instrumentbrädan.
7

Ta bort skruven i det nedre vänstra hörnet av handsken-luckan med en skruvmejsel. Ta bort skruven i det nedre högra hörnet av instrumentpanelen med en 10 mm hylsa och kör.
8

Öppna handskfacket och ta bort de tre skruvarna på toppen av facket öppnas med skruvmejsel. Ta hela handskfacket och dra bort det från instrumentbrädan. Ta bort skruven i det övre vänstra hörnet av öppningen till vänster genom avlägsnande av handskfacket.
9

Ta bort de mittersta panelerna konsolen streck genom att trycka i mitten av de två "push snaps" på endera sidan av mittkonsolen och ta bort dem för hand. Dra panelen från botten av stereon montering.
10

bort gummit handtag på klimatanläggningen styrspakarna för hand. Bänd klimatanläggningen kontrollpanel från instrumentbrädan med en platt skruvmejsel eller trim panel borttagningsverktyg. Ta bort skruven i det nedre högra hörnet bakom panelen med Phillips-skruvmejsel.
11

Dra hela nedre instrumentpanelen från stereo montering. Ta bort de fyra skruvarna som håller stereon i stereo montering dockan med en 8mm hylsa och kör. Dra stereo fäste (med radio ingår) från kajen. Koppla loss kablarna från baksidan av radion.
Anslut subwoofer
12

Anslut Toyotas stereo ledningar till ett kabelnät adapter. Anslut kabelstammen adaptern leder till baksidan av fabriken stereo.
13

Anslut patchkablar från förstärkaren kabelsats in kablar till kabelnätet adaptern. Mata kablarna genom baksidan av stereon montering dockan.
14

Kör patchkablar till det bakre lastutrymmet av 4Runner. Lyft mattan med en trim panel borttagningsverktyg att dra kablarna under mattan för renare söker kabeldragning.
15

Dra strömkabeln från batteriet till det bakre lastutrymmet på fordonet. Anslut strömkabeln och kablar patch till subwoofer vid motsvarande uttag. Anslut en jordkabel från förstärkaren kabelsats till sub och anslut den till en bult eller skruv direkt ansluten till ramen av Toyota.
Byt Stereo
16

Skjut stereo till stereo montering dockan. Byt ut skruvarna på utsidan av stereo fäste.
17

tillbaka den nedre instrumentpanelen. Skruva in skruven på klimatanläggningen panel och snäpp på luftkonditionering panel för hand. Byt ut gummit handtag på AC styrspakarna.
18

Byt mittpanelen konsolen streck nedanför stereon. Byt push snaps för hand, säkra panelen på plats.
19

Skruva i skruven i det övre vänstra hörnet av handskfacket öppningen. Placera handskfacket mot instrumentbrädan och ersätta de tre besättningar längs den övre kanten av handskfacket öppningen. Sätt tillbaka skruven och bulten på nedre hörnen på handskfacket.
20

Placera nedre vänstra instrumentpanelen mot instrumentbrädan. Sätt tillbaka de två skruvarna bakom huven frigöringsspaken.
21

tillbaka skruvarna ovanför och nedanför parkeringsbromsen släpp handtaget. Sätt tillbaka de två skruvarna och en bult på vänster sida av förarsidan nedre instrumentpanelen.
Säkra batteriet Anslutningar
22

Placera den negativa klämman batterikabeln runt negativ batterikabel post och dra åt den med nyckeln.
23

Placera säkringen i säkringshållaren i ringen terminalen på den positiva batterikabeln.
24

Stäng huva och testa den nya subwoofer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81215.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.