Hur man lägger radio högtalare i bilen

Många bilar kommer med billiga fullregisterhögtalare. Eftersom de använder bara en högtalarkonen för alla frekvenser, är den reproduktiva trohet alla frekvenser reduceras. Att ersätta dem med 2 - eller 3-vägs högtalare, som använder 2 eller 3 koner för olika frekvensområden, kan avsevärt förbättra ljudkvaliteten. Det exakta förfarandet för att ersätta högtalarna varierar från bil till bil, men processen är i allmänhet en enkel sak att ta bort högtalargallren, som ersätter de gamla högtalarna, och ersätta gallren. Saker du behöver
Nya högtalare
Skruvmejslar
Tänger
Blandade skruvar
Wrench in
Rag
Avbitartång /stripper
Wire caps
Eltejp

Visa fler instruktioner
Byta bilhögtalare
1

bort kåpor högtalargallret. Det exakta sättet för avlägsnande varierar från modell till modell. Vissa bilar använder clips, som vanligtvis kan öppnas med en skruvmejsel täckt i en trasa. Övriga bilar använder skruvar eller bultar för att hålla gallret på plats.
2

Skruva loss de gamla högtalarna. De flesta bilarna använder enkla Philips skruvar att hålla högtalaren till jobbet även om vissa använder clips.
3

Koppla bort högtalarkabeln från den gamla högtalaren. Om möjligt, gör en anteckning om vilken färg tråd är positiv och som är negativt genom att undersöka talaren tillbaka för en indikation innan du kopplar från den. Många bilar använder slip-on metallmantlar som enkelt kan skjutas upp. Många andra bilar komma med högtalarkabeln lödas till högtalaren, dessa trådar måste klippas med avbitare. Försök att klippa kabeln så nära högtalaren som möjligt, så det finns gott om tråd kvar för att ansluta nya högtalare.
4

Anslut högtalarkabeln till nya högtalare. Om din högtalarkabel använder slip-on hylsor och dina nya högtalare kommer med kompatibla stift, kan du glida helt enkelt mantlar på den nya högtalaren. Annars kan du ansluta ledningarna högtalarkablarna som medföljer högtalarna till bilens högtalare tråd med tråd mössor eller eltejp. Se till att den positiva högtalaren ansluts till den positiva högtalarkabel.
5

Sätta på radion och testa systemet. Se till att alla högtalare fungerar innan du gör den slutliga installationen, om du behöver justera anslutningarna. Om någon av högtalarna inte fungerar ordentligt, se till att dess terminaler gör god kontakt med bilens högtalarkablarna och att det inte finns några lösa anslutningar eller shorts.
6

Skruva den nya högtalare i bilens fästen . Eftermarknad högtalare kommer med många olika monteringshål att vara monterbar i många olika bilar, du kan behöva rotera högtalaren att anpassa bilens monteringshål med dem på högtalaren
7

tillbaka gallret omslag.. Detta kräver i allmänhet att trycka in dem i sina fack tills klippen ingrepp eller skruva tillbaka dem på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81304.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.