Gratis Bilstereo Installationsinstruktioner

Du kan dra nytta av installationstjänster som erbjuds av många stereo butiker för att installera din nya bilstereo för en avgift, eller så kan du installera nya däck själv för en bråkdel av kostnaden. Inhandla nödvändiga adaptrar och kablage för ditt fordon samt eventuella verktyg som krävs specifikt för att komma till stereo-montering docka av din bil. Installation av din nya stereo kan göras på mindre än en timme. Säkerhet.

Bort jordkabeln från bilens batteri innan du installerar din nya stereo. Den jordkabel ansluter den negativa batteripolen på ramen eller chassit på bilen. Använd en skiftnyckel eller uppsättning av tång för att lossa bulten som håller kabelns klämma till den negativa batteripolen. Ta bort kabeln från stolpen och ställa det ifrån batteriet tills den nya stereon är helt installerad.

Byt kabelns klämma runt den negativa batteripolen när den nya stereon har installerats, och dra åt skruven med den skiftnyckel eller tång.
Avlägsna Factory Stereo

Skaffa en reparationshandbok för just din bil. Handboken kommer att instruera dig om hur du får tillgång till stereo montering dockan i bilen. Vissa fordon kräver stereo borttagningsnycklarna (eller DIN avlägsnande verktyg) för att extrahera beståndet stereo från stereo docka i instrumentbrädan. Övriga fordon kommer att kräva att du tar bort streck panelerna som omger stereon för att komma åt stereo fäste.

För fordon som kräver avlägsnande nycklar, sätter de två stiften för varje verktyg i öppningarna i vardera änden av fabriken stereo ansikte. Skjut de verktyg hela vägen in i öppningarna tills de låses på plats. Dra utåt på tangenterna samtidigt dra stereo från instrumentbrädan. Enheten kommer att glida från bryggan tillräckligt långt för dig att komma åt ledningarna anslutna till uttagen på baksidan av stereon.

För andra fordon, ta bort panelerna enligt anvisningarna i bilens reparationshandbok, och ta bort de skruvar som håller fast stereon i stereo fäste. När skruvarna tas bort, dra stereo från fästet och dra ut stereo ledningarna från uttagen på baksidan av enheten.

Dra ur antennkabeln från baksidan av radion. Den antennkabeln är en enda svart kabel som är ansluten till FM antennkabeln uttag på höger sida av beståndet radion.
Anpassa Stereo Montering Dock för ny stereo

Välj mellan en eftermarknad fronten adapter eller en installation hylsa (eller krage) för att göra bilens montering docka kompatibel för den nya stereon. Fronten adaptrar kan köpas från en bilstereo utlopp och vara särskilt utformade för din bil märke och modell. En installation hylsa ofta medföljer den nya stereon. Stereo installation hylsan i bilens stereo montering dockan

Place. Använd en platt skruvmejsel för att böja metall flikarna på insidan av hylsan för att fästa den till bilens montering docka.

Vill använda en frontplatta adapter, sätt in adaptern i den vakanta stereo montering docka av fordonet. Tryck in fronten adaptern i öppningen tills den snäpper på plats.
Anslut ny stereo

Använd en adapter kablage för att ansluta den nya stereon till bilens stereo kablage . Anslut fordonets kontakter stereo ledningar till motsvarande plastkontakter av kabelnätet adaptern. Anslut ledningar kontakter sele adapter i uttagen på baksidan av den nya stereon.

Stereoapparater som kräver direkta ledningar anslutning, skarva kablar från stereon och kablaget. Placera enskilda trådar av samma färg tillsammans. Placera en plast ändförbindningselementet över de exponerade två trådar och crimp kontakt med en tråd VECKARE.

Anslut bilens antennkabeln i uttaget på baksidan av den nya stereon märkta "FM ANT" eller "antenn." Addera Installera ny stereo

Mata stereo kablar och kablage adapter i stereo montering dockan. Skjut in den nya stereon i fronten adaptern eller installation hylsan tills den låses på plats. Kanten på den nya stereon kommer att vara i nivå med trim av fronten adaptern när det sitter i dockan.

Ersätt alla paneler som togs bort för att komma åt stereon. Konsultera din manual reparationsinformation för exakta rutiner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81448.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.