Hur man installerar Bilstereo Equalizer och förstärkare

Bilstereo entusiaster ha begär ett ljudsystem som är kraftfull och exakt. Stereo makt ökas genom att lägga till högtalare och stereo däck, men att lägga en eftermarknad förstärkare är det säkraste sättet att förstärka signalen från en lager eller eftermarknad stereo huvudenhet. Precision i en bil stereo innebär att ha möjligheten att justera nivåerna av stereo utgång att anpassa ljudet av systemet. Equalizers tillåter användaren möjlighet att finjustera sin stereo producera utskrifter som passar dem specifikt. Installera komponenterna själv att spara kostnader för arbetskraft som kommer med en professionell installation. Saker du behöver
Skiftnyckel
kit Förstärkare ledningar (med kraftig strömkabel) katalog kabelstammen adapter
Korskopplingskablar (3 set) katalog Förstärkare
Equalizer
RCA Splitter Review Strömfördelningskort blocket (med minst två ingångar) katalog Power cables
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på bilen för att få tillgång till grundstötningen kabel ansluten till batteriet. Den jordkabeln ansluts från ramen av fordonet till den negativa batteripolen. Använd en skiftnyckel för att lossa kabeln från plint. Flytta kabeln från batteriet.
2

Lossa batteriets pluskabel och placera förstärkaren kabelsats ring terminal mellan ledningen stolpen och kabelklämma. Dra åt klämman för att fästa klämman till den positiva batterikabeln post.
3

Ta bort säkringen från säkringshållaren på ringen terminalen.
4

Anslut nätsladden från förstärkaren kabelsats till ringen terminalen. Mata sladden genom den etablerade öppningen i bilens brandvägg. Placeringen av öppningen varierar mellan fordon. Titta längs brandväggen för den väg som används av andra ledningar som leder till inre kabinen. Flytta till det inre av fordonet.
5

bort bilens stereo. Konsultera fordonets reparationshandboken för anvisningar om stereo borttagning.
6

Koppla stereo ledningarna från baksidan av fabriken enheten. Återanslut kablarna via kabelnätet adapter. Anslut ledningarna till adaptern och anslut adaptern kontakterna i stereo uttag.
7

Anslut kablarna förstärkare patch till motsvarande kabelstammen adaptern leder. Anslut en andra uppsättning av patchkablar för att koppla equalizern till stereon. Mata kablarna genom baksidan av stereon montering dockan och ner till golvet under instrumentbrädan i bilen.
8

tillbaka stereon i stereo montering dockan enligt anvisningar från reparationshandboken.

9

Feed båda uppsättningarna av patchkablar till den bakre delen av fordonet. Mata nätsladden på baksidan av fordonet på motsatt sida som kopplingskablarna.
10

Placera förstärkare och equalizer i bagageutrymmet eller bakre bagageutrymmet i bilen.

11

Anslut patchkablar från förstärkaren kabelsats till RCA-splitter, eller "Y" splitter. Anslut de två ledningarna från splitter i respektive förstärkare.
12

Anslut den andra uppsättningen av patchkablar i equalizern.
13

Anslut förstärkaren till equalizer med en annan uppsättning av patchkablar.
14

Anslut nätsladden till kraftdistribution blocket. Anslut strömkablarna från blocket och koppla in dem i slutstegetts strömingångar.
15

Anslut en jordkabel från förstärkaren kabelsats till förstärkaren och sedan till en skruv eller bult i bakre lastutrymmet av fordonet. Varje bult eller skruv som ligger inom 20 inches av förstärkaren och i direkt anslutning till fordonets ram kommer att fungera som en lämplig jordning källa.
16

Anslut högtalarkablar till förstärkarna utgångarna och dra dem till de högtalare du vill ta emot den ökade stereosignal. Återgå till batteriet.
17

Byt ut klämman jordkabel över den negativa batteripolen. Dra kabeln med skiftnyckel.
18

Byt säkringen in i ringen terminalens säkringshållare och stäng suffletten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81553.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.