Hur Ändra ljudsystemet i en 2003 Ford Taurus

Fabriken stereo i en 2003 Ford Taurus är integrerad i en enhet som omfattar panelen klimatkontroll. Byta stereon är speciellt utmanande endast i att det är nödvändigt att ansluta den nya stereon med den ursprungliga fronten för att bevara rad kontroller på panelen. Taurus är utformad för att göra avlägsnandet av gamla stereo och installation av en ny kortlek så enkel som möjligt med tanke på att hindret. Köpa Ford DIN avlägsnande verktyg för att ta bort lager stereo. Saker du behöver
Skiftnyckel Begagnad Ford DIN borttagningsnycklarna
5 mm uttag och förare
Flat skruvmejsel
Torx T-15 förare Begagnad Ford stereo monteringssats (med stereo pocket)
Kabelstam adapter
Visa fler instruktioner Review bort Factory Stereo
1

Lyft Taurus huven för att komma åt batteriet.
2 < p> Lossa den negativa batteri bolt kabelklämma med en skiftnyckel eller tång. Ta bort kabeln från batteriets minuspol och placera den borta från batteriet helt. Flytta till fordonets insida.
3

Leta stereo utvinning kortplatser på vardera sidan av beståndet stereo ansikte. Öppningarna är vertikalt inriktade hål hittades halvvägs ner båda sidorna av stereon. Skjut Ford DIN borttagningsnycklarna i hålen tills de låses på plats.
4

Dra ut på tangenterna samtidigt dra stereo från Taurus instrumentbrädan. Hela församlingen kommer att glida framåt, som ger tillgång till kabelanslutningar på baksidan av enheten.
5

Dra de vita kontakterna plast tråd från baksidan av stereon. Ta FM antennkabeln från uttaget på baksidan av beståndet stereo.
6

bort skruven bultarna från fläktomkopplaren och temperaturreglering switch bakom stereon /klimatkontroll montering med en 5 mm uttag och förare. Vrid båda omkopplarna moturs för att ta bort dem.
7

Använd en platt skruvmejsel för att bända cirkulationen omkopplaren fri från enheten.
8

Ta fjäderklämmorna från sidorna av stereo /klimatanläggning montering med en Torx T-15 förare.
9

Vrid de tre vreden klimatkontroll till lodrätt läge (rakt upp och ner) och dra dem framifrån av klimatpanelen.
Anpassa Stereo berget för nya stereoanläggning
10

Fäst fjäderklämmor till sidorna av monteringssats fronten. Använd Torx föraren att skruva in skruvarna på varje sida.
11

Skjut stereo fickan i monteringssats öppningen. Öppningarna i fickan passar runt flikarna på satsen.
12

Skjut insättningshylsan medföljer den nya stereon i fronten öppningen. Vik metallflikarna utåt med en platt skruvmejsel för att fästa hylsan i satsen.
13

Byt switcharna på baksidan av monteringssatsen och skruva fast dem med 5 mm uttag förare. Byt ut vreden klimatkontroll på den nya satsen genom att skjuta dem på växlarna i samma vertikala position genom vilka de togs bort .. Addera Installera ny stereo
14

Mata den stereo ledningarna genom baksidan av monteringshöljet. Anslut stereo ledningar från Taurus till ledningen kontakterna i kabelnätet adaptern. Anslut adaptern kablage bly kontakterna i uttagen på baksidan av den nya stereo
15

. Anslut FM-antennkabeln till antennuttaget på baksidan av den nya enheten.
16

Skjut stereo i installationen hylsan tills den låses på plats.
17

Skjut hela enheten i dockan i instrumentbrädan. Skjut den nya satsen med stereo installerad i instrumentbrädan tills de två fjäderklämmor på sidan av aggregatet snäpp innanför bilens stereo docka. Återgå till batteriet.
18

Byt jordkabel över den negativa batteripolen bly. Dra kabelns klämman till den ledande posten med nyckeln. Stäng huven på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81563.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.