Om Stereo slutsteg

En av de viktigaste delar av utrustning som behövs för att bygga en kvalitet stereo är slutsteg. Även när man använder en billig mottagare och /eller uppsättning högtalare, kan rätt mängd kraft som skapas av en förstärkare producera en kvalitetsnivå på ljudet från systemet. Här är några saker att tänka på om du planerar på att köpa ett slutsteg för din stereo. Hur Förstärkare Arbete
stereo slutsteg ger effekt och ström till ditt ljudsystem.

stereoförstärkare tillför resonans, volym och tydlighet till stereon genom att lägga till extra effekt, eller "makt" till din befintliga stereo. Även om din stereo har redan en viss (men varierande) mängd ström som det pumpar ut på egen hand, tillägger förstärkaren till denna mycket ström, vilket gör din "total effekt" mätbar genom att lägga till den mängd effekt från förstärkaren till wattal från din stereo.
komplement Högtalare

Varje uppsättning högtalare, oavsett om det är för utomhusbruk, en hemmabio eller ett fordon, har en viss effekt att det är klarar av. Medan billigare högtalare är begränsad till cirka 100 watt per högtalare, kan mer avancerade högtalare vara det dubbla beloppet. Detta betyder att, om du planerar att byta ut alla dina högtalare (vilket naturligtvis kan vara fallet), inte bryr sig att köpa en förstärkare som överstiger den mängd effekt som din totala antalet högtalare kan hantera. Det är, om du har fyra högtalare som hanterar 100 watt, inte köpa en förstärkare som kombinerar med din stereo för att ha mer än 400 watt, eftersom det kommer att vara onödigt och kanske ett slöseri med pengar.


komplement Receiver
p Om du investerar i en stereoförstärkare, då du troligtvis kommer att vilja investera i en ny mottagare för stereon också. Precis som din förstärkare är en källa till effekt för ditt ljudsystem, så din mottagare är en källa av effekt också. Det är bäst att koppla din förstärkare med en kraftfull mottagare, eftersom det är det bästa sättet att maximera den effekt som förstärkaren skapar.
Slutsteg
Kontrollera att förstärkaren du köper har tillräckligt med kanaler för att passa det antal högtalare du har

Varje förstärkare är försedd med en specifik mängd portar, eller "kanaler", som talare dirigeras från. En fyra-kanals förstärkare rutter dess totala wattal jämnt över fyra högtalare, medan en sex-kanals förstärkare kan dirigera sin effekt jämnt över sex högtalare. Självklart, om du bara har fyra högtalare, men du har en sex-kanals förstärkare, så du kan också jämnt sprida din förstärkarens effekt över fyra högtalare du har, medan de återstående två portarna oanvända.

Försiktighetsåtgärder
p Det finns ett antal försiktighetsåtgärder när man hanterar din stereoförstärkare. Viktigast, på grund av den höga mängden effekt som går genom din förstärkare, kan enheten bli fysiskt väldigt varmt, så det är bäst att förvara förstärkaren i ett väl ventilerat utrymme. Dessutom är varje förstärkare utrustad med en säkring, som används för att förhindra inre skador vid för mycket elektricitet leds genom förstärkaren. Se alltid till att din säkring inte blåses innan du använder din förstärkare, eller du kan skada din stereo.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81592.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.