Stereo Receiver Repair Tips

Bilstereo installation och reparation kan vara en jobbig, speciellt utan ordentliga instruktioner, och det kan vara mycket dyrt när något som din stereo mottagare raster. Dock är en nonfunctioning mottagare inte alltid så hemskt som det kan verka, och ofta kräver bara mycket mindre reparationer för att återställa det till fungerande skick. Här är några tips att prova. Kontrollera kablar
Bilstereo är särskilt små och svåra att arbeta med.

Dålig ledningar är förmodligen en av de mest återkommande problem med bilstereo installation, till stor del därför att processen med bilstereo installation kräver att arbeta i mycket små kvartalen. Om din mottagare inte fungerar som den ska, bör du först kontrollera att alla kablar är korrekt. Detta innebär att du måste (1) dra stereo ur instrumentbrädan, (2) lokalisera stereons kablage s fästpunkten bilens ledningsnät och (3) kontrollerar du att alla kablar är kopplade på rätt sätt. Du kan göra detta genom att hitta din bil och din stereons kopplingsschema, samt att se till att stereons konstant effekt är kopplad till bilens konstant effekt, är stereons antenn linje fäst bilens antenn linje och så vidare.


Kontrollera säkringarna

Varje stereo är byggd med en säkring så att, i händelse av att, oavsett anledning, är för mycket makt pumpas genom stereo, säkringen går ut, snarare än hela stereo. Men om säkringen gått, då hela stereon stängs helt enkelt därför att säkringen gått. För att reparera detta, är allt du behöver göra är byta ut den trasiga säkringen mot en ny säkring.
Kontrollera exponerade trådar
Exposed ledningar kan vara farligt för dig och din stereo .

Exponerade ledningar i bilens mottagare kan också orsaka liknande diagnostiska problem som gör att stereon verkar som om det är helt icke-funktionell. Om någon tråd som är ansluten till stereon är blottad och vidrör något metall, kommer stereo erkänna detta som ett problem, och oftast kommer att stängas av för att förhindra allvarlig skada. Lösa detta problem är också mycket enkel: att förhindra exponerade trådar från hindrar din stereo prestanda, bara vara säker på att frysa ut, tejp eller klippa någon överflödig kabel som är ansluten till stereon s ledningar
Diagnostiska ljud.

Ofta stereon avger vissa ljud som kan hjälpa dig att diagnostisera problemet. Men om din stereo installationen når en punkt där du hör ljud störning, kan det vara dags att ringa en professionell, eftersom detta är ett allvarligt problem. Du bör också veta att när du hör brus revving avges från din stereo när du slår på bilens värmare eller tändningen eller när du accelererar, betyder det att du har skadat stereon, och det mest sannolikt behöver bytas ut.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81598.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.