Hur du installerar ett system Bilstereo

Ställa in ett system bilstereo kräver lite i vägen för elektroniska expertis. Du måste överväga de alternativ som din bil ger, inklusive tillgängliga lager komponenter och den storlek och layout av din bil. Saker du behöver
Wrench
kit Förstärkare ledningar (med ringkabelsko och jordkabel) katalog Drill
14 mm borr
gummigenomföring
kabelstammen adapterkablar
Patch
Stereo
Insättningshylsan
Visa fler instruktioner
Förbered Strömanslutning och Installera huvudenheten
1

Lyft fordonet ' s huva och koppla den negativa batterikabeln från batteriet. Använd en skiftnyckel eller tång för att lossa de negativa och positiva batterikablarna.
2

Flytta den negativa batterikabeln från batteriet terminalen för att förhindra kortslutning fordonet ' s elsystem och anslutna komponenter. Addera 3

Ta den positiva batterikabeln och placera terminalen förstärkaren ringen på den positiva batteripolen. Avkastning den positiva batterikabeln till den positiva batteripolen och dra kabeln till batteriet med skiftnyckel eller tång.
4

Anslut förstärkaren kabelsats strömkabeln till ringen terminalen. Ta bort säkringen från ringen terminalen ' s säkringshållare tills installationen av stereon och förstärkaren är klar.
5

Dra elkabeln i det inre av fordonet genom brandväggen. Använd en redan etablerad väg till insidan av fordonet eller skapa en ny med en borr och 14 mm borr. Placera en gummigenomföring i den nya öppningen i brandväggen för att skydda kabeln.
6

Ta bilen ’ s fabrik stereo. Konsultera bilen ’ s reparationshandbok för exakta instruktioner. Koppla stereo kablage och antenn kabeln från baksidan av aktie.
7

Skjut den nya stereon ' s insättningshylsan i den tomma stereo montering dockan. Använd en platt skruvmejsel för att böja metall flikarna på insidan av hylsan för att fästa den i dockan. Dra stereo kablage och antenn kabeln från baksidan av dockan.
8

Anslut stereo ledningar kontakterna i ledningarna i ett kabelnät adapter. Plug patchkablar in kablar till adaptern och mata dem genom baksidan av stereon dockan och ner till golvet i fordonet.
9

Anslut kabelnätet adaptern leder in i uttagen på baksidan av den nya stereoanläggning. Koppla in antennkabeln i FM antenn uttaget på stereon ' bakpanel. Om du har en GM-bil, måste du först ansluta antennkabeln till en GM-antenn adapter och anslut sedan adaptern till antennuttaget.
10

Skjut den nya stereon i monteringshöljet som Nu linjer insidan av stereo montering dockan av fordonet. Tryck in enheten i dockan tills den låses på plats.
11

Byt paneler som förflyttades till avlägsna fabriken stereo. Se reparationshandbok för instruktioner som är specifika för ditt fordon. Addera Montering och ansluter förstärkaren
12

Dra strömkabeln ner föraren ' s sida bil till bålen. Fäll baksätena ner för att mata in kabeln i bålen.
13

Placera förstärkaren i bagageutrymmet nära en bult eller skruv som är direkt ansluten till fordonet ' s ram (för jordning syften).
14

Förlägg patchkablar på motsatt sida av bilen till stammen.
15

Anslut elkabeln till ineffekt på förstärkaren . Vissa förstärkare kräver att du tar bort en Phillips skruv på toppen av ineffekt innan du sätter i elledningarna. Sätt tillbaka skruven när kabeln är på plats.
16

Anslut patchkablar till signalen och slår på förstärkaren ’ s bly ingångar.
17

Insert en jordkabel från förstärkaren kabelsats till grundstötning ingången på förstärkaren. Anslut kabeln till en skruv eller bult för jordning. Någon jordpunkt mindre än 20 inches från förstärkaren och i direkt anslutning till ramen på bilen kommer att räcka.
Slutför Installation och inställning
18

tillbaka till bilen & , rsquo;.. s. motorrummet
19

Placera den negativa batterikabeln tillbaka till den negativa batteripolen och dra kabeln till terminalen med en skiftnyckel
20

Byt säkringen in i ringen terminalen ' s säkringshållaren. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81611.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.