Toyota Prius 2005 Radio Installation

Lägga till en radio till 2005 Toyota Prius är svårare än med andra bilar, men genomförbart. Det enklaste sättet att installera en extra radion är genom att ta bort instrumentpanelen som håller in-dash radio. Ytterligare bilradion, för en CB radio eller Sirius /XM satelitte radio, till exempel, även placeras i handskfacket eller på andra lämpliga platser, för att inte skada Prius "integrerad inre utseende. Specifika enstaka DIN enheter (enheten av en enda höjd utrymme i bilstereo utrustning) kan installeras i Prius "hyllan utrymme under in-dash radio också. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Panel bort verktyg
1/4-tums enhet uttag
Drill
Elektriskt isolerande band
Visa fler instruktioner

1

Stäng av fordonet av eller koppla loss minuskabeln från batteriet.
2

Ta bort Prius inredningsdetaljer komponenter. Dessa inkluderar askkoppen, mittkonsolen och mitten streck sektionen som omger in-dash radio. Du kan använda en stjärnskruvmejsel, men Prius streck avlägsnande verktyg är speciellt gjorda för detta ändamål, och tillgängliga från Toyota återförsäljare.
3

tag askkoppen och ta bort den.

4

tag insatsen mittkonsolen. Ta bort den genom att lyfta den bakre delen och luta den framåt. Ta sedan bort den främre klämdel som fäster panelen
5

tag i avluftningssektionen på vardera sidan av den in-dash stereo. Dra hela omgivningen avluftningssektion ut. Använd milt våld.
6

bort mittkonsolen. Det finns en liten dörr med en spak som frigör enheten. Använd båda händerna för att lyfta ut överst i konsolen panelen. Koppla de tre pluggarna som är anslutna bakom panelen.
7

Skruva loss de fyra skruvarna under bilen radioenhet med en stjärnskruvmejsel. Var noga med att inte låta skruvarna faller inom Prius. Lyft ur hållaren.
8

Anslut den nya radio-kabeln till extra port på baksidan av radion. Plug högtalarkablar till ledningsnätet. Sätt eltejp runt några kala anslutningar.
9

Fäst den nya radio-enheten i konsolen hyllutrymme, borra små styrhål under hyllutrymme. Använd små självgängande skruvar för att fästa radion.
10

ihop mittkonsolen i omvänd ordning i vilken de delar som togs bort, var noga med att sätta tillbaka alla klipp.
11

Sätt tillbaka batterikabeln om det har lossnat
12

Återställ Prius elektriska funktioner:.. klocka, klimat styra inställningar och förinställningar radio Addera ditt
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82031.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.