Hur man installerar en RAV4 Stereo

Toyota RAV4 kommer med en vanlig stereo med tillgängliga fabrikstillval. RAV4 ägare som vill uppgradera sina stereoanläggningar med eftermarknaden huvudenheter har en mängd olika enheter att välja mellan. När du har valt stereo som kommer att ersätta din fabrik enhet, köpa de nödvändiga adaptrar och installation ärm. Du kan ha den nya enheten installeras av en professionell, eller att spara tid och pengar du kan installera stereo själv. Saker du behöver
Hylsnyckel
Trim panel
borttagningsverktyg # 3 Phillips skruvmejsel
Installation bur
Kabelstam adapter
Visa fler instruktioner

1

Dra spaken Huvlås under RAV4: s förarsidan instrumentbräda sedan öppna motorhuven. Lossa bulten som håller fast den negativa batterikabeln till batteriet terminal med en skiftnyckel. Lyft kabeln från batteriet och ställ det åt sidan.
2

Bänd de två horisontella paneler från sidorna av stereon montering med en kåpa verktyg. Ställ panelerna åt sidan.
3

Ta bort de två skruvarna på vardera sidan av stereon fästet med en # 3 Phillips skruvmejsel.
4

Dra stereo montering från bilens stereo docka och koppla stereo kablage och antenn kabeln från baksidan av beståndet radion.
5

bort båda skruvarna från båda sidor av RAV4: s stereo konsol. Skjut fabriken radion ur det övre facket på fästet. Sätt eftermarknaden stereo installation bur i det övre fästet facket. Sätt tillbaka de två skruvarna i sidan av fästet för att låsa buren på plats.
6

Skjut den nya stereon däck i buren tills den låses på plats inom stereo montering.

7

Anslut de två plast stereo ledningar kontakterna i motsvarande ledningar i kabelnätet adaptern. Adaptern ska märkas för att visa var de korrekta anslutningar ska göras. Anslut adaptern ledningsnätet in i stereo ledningar uttag på baksidan av den nya stereon däck. För in antennkabeln leder till FM /AM-antenningång på baksidan av den nya stereon, vanligtvis i det nedre högra hörnet på stereons baksida.
8

Skjut stereo montering i instrumentbrädan stereo montering docka. Sätt tillbaka skruvarna på vardera sidan av enheten. Placera paneler på sidan av stereon och trycker hårt mot dem tills de klickar på plats på instrumentbrädan.
9

Återkoppla klämman batterikabeln på batteriet plint. Dra den negativa batterikabeln s klämma på stolpen med skiftnyckel stäng sedan RAV4: s huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82036.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.