Hur man reparerar en bil Subwoofer

Problem med subwoofer i bilstereon kan vara frustrerande. Varje gång du slår upp basen ett surrande eller stöta ruiner din njutning av musiken. Ibland hör du inget ljud alls att något är trasigt. Subwoofer problem kan orsakas av ledningar eller av problem med baslåda samt själva högtalaren. Saker du behöver
skruvmejsel
Skruvar
silikon täta
Högtalarkabel
Visa fler instruktioner
1

Lossa baslåda från högtalarkabeln ansluter den till stereon eller förstärkare. Ta lådan ur bilen och titta på högtalarkonen för skador. Om det inte finns slitage eller skador på konen, byt subwoofern. Kontrollera att kablarna från subwoofern är ordentligt ansluten till terminalen koppen och på baksidan av subwoofern.
2

Ta subwoofern ur lådan genom att ta bort skruvarna. Kontrollera om lådan är fortfarande strukturellt ljud genom att försöka vicka toppen. Om det känns löst, skruva lös koppling och sätta silikon täta på insidan för att täta lådan stängd.
3

Trace högtalarkabeln från baksidan av subwoofern till förstärkaren eller stereo . Kontrollera kabeln för sprickor eller ställen där det kan vara att fastna eller klämmas enligt andra delar av bilen. Om du hittar tråden har varit klämd, antingen ersätta kabeln eller byta ut den skadade delen genom att skära den gamla tråden på vardera sidan av öppningen och överbrygga brytningen med en ny bit ståltråd.
4

Byt subwoofern i rutan eller ersätta med en ny subwoofer. Fäst den med skruvar i bilen. Sätt tillbaka kablarna från förstärkaren eller stereon.
5

titta runt alla kanter subwoofer rutan för att se om det finns något som kan vila mot sidorna av högtalarlådan medan det spelas, orsakar en oavsiktlig vibrationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82217.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.