Hur du ansluter en förstärkare till en fabrik huvudenhet

fordonsägare som vill förstärka signalen från deras fabrik bilstereo huvudenhet bör lägga en eftermarknad förstärkare till sin bilens stereoanläggning. Förstärkaren kommer att öka stereo signalstyrkan att lägga tydlighet och kraft till aktiemarknaden systemet. Du kan välja att ha den nya förstärkare installeras av en professionell bilstereo tekniker, eller du kan få de nödvändiga adapters och ledningar och göra jobbet själv. Saker du behöver
Wrench
Förstärkare kabelsats
Drill (tillval) katalog Borr (tillval) katalog Gummigenomföring (tillval) katalog högtalarkabel
Show Mer Instruktioner
1

Höj bilens huv och lossa bultarna på varje batterikablarna med skiftnyckel. Lyft kablarna från batteripolerna. Ställ den negativa batterikabeln, vilket är vanligt en svart kabel ansluts till terminalen märkt med ett minustecken, vid sidan av batteriet, bort från batteripolerna.
2

Placera ringen terminalen från förstärkaren kabelsats till den positiva batteripolen. Placera den positiva klämman batterikabeln över ringen terminalen och dra åt kabelns bulten med nyckel. Ta bort säkringen från säkringshållaren på sidan av ringen terminalen.
3

Anslut nätdelen från förstärkaren kabelsats in i ringen terminalen. Förstärkaren krävs en oberoende strömanslutning till batteriet. Dra kabeln från ringen terminalen genom brandväggen i passagerarutrymmet Fordonets hytt. Använd en redan etablerad väg in i kabinen eller skapa en ny med en borrmaskin och 4-gauge borr. Placera en gummigenomföring i den nya öppningen om du väljer att göra en. Flytta till fordonets insida.
4

bort huvudenheten från bilens stereo montering dockan. Konsultera reparationshandbok för särskilda förfaranden för att ta bort bilens stereo. Koppla stereo ledningar kontakterna från utloppen på baksidan av däcket.
5

Anslut stereo ledningar kontakterna i kabelnätet adapterkabel. Sätt in adapterns bly kontakter i uttagen på baksidan av huvudenheten.
6

Anslut signalkabeln och turn-on bly kabel i lämpliga ledningar i kabelnätet adaptern. Se kabelnätet adapter handbok för korrekt anslutning platser eller följ färgkod på leder för vägledning.
7

Mata strömpåslag på kabel och signalkabel genom baksidan av stereon dockan och ner till golvet av fordonet på passagerarsidan. Byt stereo däck i montering dockan och förklaras i reparationshandboken.
8

Dra strömkabeln, som växer fram i kabinen från motorrummet på förarens fot-väl, längs den vänstra sidan av fordonet till den bakre lastutrymmet eller bålen. Lay signalen och strömpåslag på kablar längs den motsatta sidan av fordonet för att undvika störningar.
9

Anslut strömkabeln till makten ingången på förstärkaren. Anslut turn-on bly och signalkabel i respektive uttag på förstärkaren. Anslut förstärkarens jordpunkt på skruven eller bulten i det bakre bagageutrymmet av fordonet med en jordkabel. Varje skruv eller bult mindre än 20 inches från förstärkaren och i direkt anslutning till fordonets ram kommer att fungera som en lämplig jordning källa.
10

Anslut högtalarkablarna till högtalarutgångarna på förstärkaren. Dra högtalarkablarna till platsen (er) för den högtalare (er) du väljer att ta emot signalen förstärkare stereo. Ta bort högtalarna från sina fästen, som visas i reparationshandboken, kopplar högtalarkablarna från huvudenheten och anslut högtalarkablarna från förstärkaren. Tillbaka högtalarna i sina fästen. Återgå till bilens motorrum.
11

Byt negativa klämman batterikabeln till batteriets minuspol inlägget. Dra åt skruven på kabelns klämma med skiftnyckel. Placera tillbaka säkringen i säkringshållaren på ringen terminalen och stänga bilens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82319.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.