Hur Wire Subs till en 2-Channel Amp

Ett par bra subwoofers kan göra även den mest blygsamma ljud bilstereo som en imponerande installerad professionellt system. Genom att använda ett par av två högtalare för att förstärka bara de låga frekvenserna för din ljudsignal, kan du öka den totala volymen och omfattningen av bilens ljud avsevärt. Medan lågfrekventa ljud är rundstrålande för det mänskliga örat, och därmed två kanaler som inte behövs, kan du koppla fortfarande ett par subwoofers upp till en två-kanals förstärkare, så lära sig att utföra den här proceduren hemma snarare än att ta din bilen till den lokala hifi-butik Du behöver
Subwoofers
Stereo högtalarkabeln
Wire strippor
Phillips skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1 < p> Mät mängd tråd du kommer att behöva köra från den bakre högtalaranslutning av subwoofers till kanalen Utgångskontakt brukar finnas på sidan av förstärkaren. Skär två sektioner av högtalarkabeln lång nog att rymma din konfiguration.
2

Strip ändarna på högtalarkablarna försiktigt med ett par tråd strippor. Var säker på att du har ungefär en tum av blank tråd i varje ände av trådarna. Vik slutet av varje tråd över en gång, så att du faktiskt har en halv centimeter av tjock högtalarkabel i varje ände. Det bör finnas åtta blanktrådsändar totalt, två i varje ände av varje tråd.
3

Tryck på fliken högtalaringången ovanför högtalaranslutningar ingången på subwoofern för att öppna kontakterna. För in ändarna av de två ledningarna som är märkta med en svart rand i de två svarta (-) kontakterna på dina subwoofers, en för varje högtalare. Skjut in ändarna på de omärkta trådarna i den röda (+) anslutningar.
4

Öppna de positiva och negativa utgångar på din förstärkare med en stjärnskruvmejsel. Anslut både positiva (omärkta) kablarna från subwoofers till samma positiva kontakten på förstärkaren om en av dina två kanaler som redan används för en uppsättning högtalare. Om båda kanalerna används för subwoofers, bifoga de positiva trådarna att separera positiva kontakter. Dra åt anslutningarna med en stjärnskruvmejsel för att hålla trådarna på plats.
5

Anslut både negativa (märkta) kablarna från subwoofers till samma negativa kontakten på förstärkaren om du bara använder en kanal. Om båda kanalerna används för subwoofers, fäster ihop minus att separera negativa kontakter. Dra åt anslutningarna med en stjärnskruvmejsel för att hålla trådarna på plats.
6

Slå på förstärkaren och spela lite musik genom att höra vad din nya sub inställning låter som. Justera utgångsnivån för varje kanal på förstärkaren för att balansera volymen på dina subs, sedan gå ut för en enhet och lyssna på alla dina favoritlåtar på din nya, förbättrade ljudsystem.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82320.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.