Hur man designar en Enclosure Högtalarlåda

Så du har precis köpt en ny högtalare eller subwoofer för din bil och inte vill betala för att få någon annan att bygga en inhägnad för det. Den goda nyheten är att om du har rätt verktyg och en hel del tålamod, kan du bygga en själv ganska lätt. Men om du inte har de verktyg eller tillgång till en verkstad, kan du behöva ta den till en butik. Saker du behöver
3/4-tums medium density fiberboard
Subwoofer eller Speaker
Bordssåg
Jigsaw borr
Ström eller spikpistol
Sandpapper åtgärd
Tape
Kompass
trälim
silikontätningsmedel
Visa fler instruktioner
Design högtalarlådan
1

Mät hur mycket utrymme du har att arbeta med i din bil. Mängden tillgängliga utrymmet kommer att avgöra storleken och formen på lådan samt den maximala föraren storleken på subwoofern eller högtalare. Ju större den är, desto mer utrymme kommer att kräva.
2

Design rutan. Du behöver ett ansikte, rygg, topp, botten, och två sidor. För att bestämma dimensionerna, först hitta tillverkarens rekommenderade luftrum för högtalaren. Volymen av högtalarlådan kommer att behöva vara lika med detta nummer. Om det är en grundläggande låda, använd formeln Höjd x Bredd x Djup = Volym för att avgöra vad de mått bör vara. Om lådan är oregelbundet formade, bryta lådan till former, beräkna volymen för varje form och sedan lägga ihop dem. Till exempel, om lådan har en lutande rygg, beräkna volymen av den främre delen med hjälp av formeln ovan för en rektangulär låda och volymen av den bakre delen med hjälp av formeln för volymen av en triangulär inneslutning.
Sida 3

göra de mätningar du genererat och, med hjälp av ett måttband och en penna, rita varje bit på brädorna. Addera Bygga Box
4

Klipp sex stycken av korten med en tabell såg. Försök att skära så smidigt som möjligt för att undvika ojämna kanter. När du har alla sex sidorna, placera dem tillsammans för att göra vissa bitar sitter stadigt.
5

Ta terminalen koppen för ledningsdragningen för dina högtalare och spåra omkretsen i hörnet av en av sidan bitar. Fäst en borrkrona till borrmaskin och borra genom centrum av detta hål. Använd sedan sticksåg för att skära ut hålet. Terminalen cup kommer att knytas hit senare.
6

Ta ansiktsdelen och hitta mitten av det genom att mäta diagonalt från ena hörnet till det motsatta hörnet och märkning halva längden. Räkna ut radien av dina högtalare, använd sedan denna mätning för att ställa in kompassen och rita en cirkel som strålar ut från mittpunkten. Fäst en borrkrona till borrmaskin och borra genom centrum av detta hål. Använd sedan sticksåg för att skära ut hålet. Slipa kanterna släta.
7

Fäst ansiktet och bitar botten. Ta trälim och täcka kant där två gå samman, vilket säkerställer att hela kanten är täckt. Placera bitarna ordentligt tillsammans, och sedan använda din spikpistol för att fästa bitarna. Om du inte har en spikpistol, kan skruvar användas, bara se till att förborra hålen innan i skruvarna.
8

Fäst överstycket med metoden ovan. Upprepa sedan för båda sidostyckena.
9

Innan du monterar tillbaka, ta silikon och gäller för alla sömmar inuti lådan. Använd ditt finger för att se till att de är helt täckta. Att göra detta kommer att säkerställa att din högtalare box är lufttät.
10

Fäst baksidan. Sedan försegla baksidan sömmarna genom att nå genom hålet i ansiktet.
11

Carpet din inhägnad på denna punkt om du så önskar.
12

Placera terminalen cup i hålet skurna i sidopanelen och skruva i. Nå genom hålet i ansiktet, applicera fogmassa runt terminalen koppen.
13

Kör högtalarkablarna genom terminalen koppen, vilket gör Kontrollera att den positiva tråden går igenom positiva hålet och det negativa genom den negativa hålet.
14

Placera högtalaren i hålet i ansiktet. Med hjälp av en permanent markör, markera platsen för skruv fästen på lådan. Förborra hålen, placera sedan högtalarna tillbaka och skruva fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82413.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.