Hur man beräknar Sub Enclosure Volume

För att en högtalare för att producera det bästa ljudet, måste den monteras i en kapsling med erforderlig mängd luft utrymme. Detta säkerställer att buller vågorna utfärdar från framsidan och baksidan av subwoofern eller högtalare inte kommer att ta ut varandra. De flesta tillverkare kommer ger den nödvändiga volymen som krävs för subwoofern, och innan byggandet av en inneslutning, måste du se till att utformningen av din hölje uppfyller dessa krav. Saker du behöver
Måttband
Calculator
Visa fler instruktioner
Rektangulär låda
1

Mät inre djup, bredd och längd av inneslutningen . Om du mäter innan väggarna är bundna, står för bredden på väggbitar, genom att subtrahera denna bredd från längd-och breddmått.
2

Koppla mätningarna i formeln Längd x Bredd x Djup = Volym.
3

Multiplicera och registrera antalet. Detta är det luftrum eller inre volym, av hållaren eller utrymmet.
Triangulära Enclosures
4

Mät basen och höjden av triangeln. Anslut dessa mätningar i formeln 1/2Base x Höjd = Area. Om du mäter innan väggarna är bundna, står för bredden på väggbitar genom att subtrahera denna bredd från längd-och breddmått.
5

Mät skåpdjupet.

6

Multiplicera triangelns area av djupet. Svaret är ditt luftrum, eller inre volym.
Trekantiga och rektangulära Enclosure
7

Tänk på denna typ av kapsling som en kombination av de två föregående typ av kapslingar . Du bestämmer först, volymen av den rektangulära låda - då du kommer att beräkna volymen av den triangulära höljet - då kommer du att lägga ihop dem
8

Mät längd, bredd, och djup. av den rektangulära inneslutningen.
9

Plug mätningar i formeln Längd x Bredd x Djup = Volym. Antecknar detta nummer.
10

Mät basen och höjden på den triangulära inneslutningen. Plug mätningar i formeln 1/2Base x Höjd = Area. Antecknar detta nummer.
11

Mät djupet av den triangulära inneslutningen. Detta kommer mer än sannolikt vara samma som djupet för den rektangulära inneslutningen. Multiplicera detta med arean av triangeln. Detta är volymen av den triangulära inneslutningen. Lägg volymen av den triangulära inneslutningen och volymen av den rektangulära inneslutningen tillsammans. Detta är din totala luftrum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82492.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.