Hur man bygger en 12 tums Glasfiber Speaker Box

Glasfiber kan vara formad, böjd, och böjda i någon form. Bygga en högtalarlåda med detta material kommer att möjliggöra placering av en högtalarlåda i områden där en traditionell fyrkantig eller rektangulär låda inte skulle passa. Den glasfiber formen formas för att passa bilen vilket resulterar i en anpassad, professionella högtalare box. Var och en kan målas och utformad för att matcha någon särskild stil. Bygga en 12-tums glasfiber högtalare tar ungefär tre till fyra sammanhängande timmar att slutföra. Saker du behöver
½-tums plywood
Måttband
cirkelsåg
Fleece
Häftpistol
Högtalare
Nails
Hammer
String
Pen
glasfiberharts
Borra
Sticksåg
Sand papper, elektrisk slipmaskin, eller kvarn
Paint, om så önskas
Visa fler instruktioner
1

Vänd högtalaren uppochned ovanpå en bit ½-tums bit plywood. Trace kanten på högtalaren på plywood. Skär cirkel av plywood med en sticksåg.
2

Lokalisera mitten av cirkeln och hamra en liten spik i den platsen. Knyt ett snöre runt nageln och utvidga det ut till kanten av cirkeln.
3

Knyt en penna till den motsatta änden av snöret för att skapa en kompass. Förkorta snöret och penna så att spetsen på pennan vidrör en tum från kanten av cirkeln. Rita en linje runt kanten av cirkeln. Klipp cirkeln ut för att skapa en ring.
4

Mät och skär två ½-tums bitar av plywood för att mäta 16-av-20 inches.
5

Nail de två brädor tillsammans vid 20-tums sidan. För att skapa ett "L" form. 16 inches skulle vara höjden, 20 inches är bredden
6

Mät och kapa en ½-tums bit plywood för att mäta 16 inches square.. Skär torget i hälften, hörn till hörn, för att skapa två trianglar.
7

Spika två trianglar till ändarna på "L" form gjord i steg 5. När vilar på vinkeln, bör du nu ha ett "V" formade lådan öppnades på toppen.
8

Mät och skär två 1-tums remsor av ½-tums plywood för att passa utrymmet mellan de två trianglarna. Dessa bör vara ungefär 19 ½ inches lång. Fäst dem, bredd-vis, till båda trianglar med hjälp en spik. De bör placeras ca 4 inches från toppen och botten av ramen.
9

Spika trä ringen till 1-tums band. Insidan av ringen bör vara öppen. Du ska inte se 1-tums band när man tittar genom centrum av ringen.
10

täcka öppningen av ramen med fleece. Sträck fleece över toppen av ramen så hårt som det kommer att tillåta. Staple på plats. Tillåt en tum av överskott fleece hänga över sidan av ramen.
11

Blanda glasfiberharts enligt specifika tillverkarens anvisningar.
12

Täck hela ytan av ramen. Applicera en generös mängd harts. Se till att hela ramen är täckt med hartset. Låt ramen torka i tre timmar.
13

Skär öppningen i toppen av lådan där trä ringen installerades med en borrmaskin och sticksåg. Borra ett hål i mitten, skjut bladet av jiggen såg inuti. Fortsätt att skära ut hålet. Detta kommer att utsätta öppningen för högtalaren.
14

Slipa ytan av ramen med hjälp av sandpapper, elektrisk slipmaskin eller en elektrisk slipmaskin för att jämna ut ytan av högtalarlådan.
15

Borra ett hål på baksidan av högtalarlådan dra ledningar genom att högtalaren.
16

Måla högtalarlådan om så önskas. Kontrollera färgen kan för torktider.
17

Fäst högtalaren till trä ringen med de medföljande skruvarna. Mata högtalarkablarna genom hålet på baksidan av lådan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82621.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.