300ZX Stealth Box Install

Den 300ZX är en sportbil tillverkad av japanska biltillverkaren Nissan. Fordonet levereras som standard som en halvkombi. Installera en låda stealth subwoofer i bilen är lättare med denna modell design som baslåda kan döljas i bakluckan på bilen om de är konstruerade för att vara platt. Ett stealth box är en baslåda som inte märks vid första anblicken. Saker du behöver
Tape Tabell åtgärd
såg
MDF
Plexi-glas
Steel skruvar
Jigsaw
silikon täta
Carpenters lim
Speaker wire
Matta
Saxar
Visa fler instruktioner
1

städa ur bagageluckan och mäta dess längd, bredd och höjd. Bestäm hur många subwoofers kommer att inrymmas i bagageutrymmet. Antalet subwoofers kommer att förändra kraven på minnesutrymme i lådan.
2

Design rutan. Detta kommer att variera med typen av subwoofers - oavsett om de är 8 inches eller 15 tum. Storleken på lådan kommer också att variera beroende på antalet av subwoofer. Många anläggningar har två subwoofers och en stealth låda rymmer lätt två bashögtalare och samtidigt ha utrymme för förvaring i bagageutrymmet.
3

Bekräfta mätningarna för en låda med två subwoofers. Längden av lådan kommer att vara så bred som den smalaste delen av stammen, i 300ZX detta är närmast baksätena. Bredden på lådan kommer att vara 4 inches bredare än diametern på subwoofern. Höjden på lådan kommer att vara lika med höjden av de bakre sätena. Dessa mätningar bör rymma alla storlekar subwoofer.
4

Skär tre bitar av medium density fiberboard (MDF). Två stycken ska kapas till önskad längd (bredd bål) och höjd anges i steg 3. Den sista biten bör ha längden och bredden av mätningarna i steg 3. Dessa bitar kommer att göra upp längden på lådan, man kommer att vara i botten av lådan, och de andra två kommer att vara sidorna
5

Klipp två bitar av MDF för ändarna av lådan. . Använd höjd-och breddmått från steg 3.
6

Klipp en bit plexi-glas till längd och bredd som anges i steg 3. Detta kommer att vara den övre delen av lådan.
7

Montera lådan och lämna den övre plexiglas del av. Använd snickarens lim för att hålla lådan tillsammans. När limmet är torrt, använd metall skruvar för att fästa ihop sidorna, använd en skruv var 6 inches
8

Skär subwoofer hölje av MDF.. De subwoofers kommer att vinklas i lådan. De kommer var och en monteras på en bit av MDF, vilket kommer att rymma djupet av ännu större bashögtalare. De två bashögtalare och deras fästen bör se ut som ett "V" i rutan när du är klar. Klipp två bitar av MDF med bredden från steg 3. För att bestämma längden krävs, mät avståndet från den övre hörnet av rutan till botten mitten av rutan på en diagonal. Klipp två bitar av MDF till dessa specifikationer.
9

Borra ett hål för subwoofern i MDF bostäder skapades i steg 8. Gör detta för båda bitar av MDF. Hålet ska vara i den exakta mitten av MDF. Montera subwoofers efter detta gjort är. Använd skruvarna för att säkra bashögtalaren.
10

Sand kanterna på längderna på MDF bostäder skapades i steg 8. De bör slipas så att de passar perfekt i lådan med en vinkel. De två MDF-skivor bör sammanträda i nedre mitten av lådan med den andra änden av MDF vid sina övre respektive ändar av lådan, vilket bör resultera i ett "V" formation i rutan
11 <. p> Borra två små hål i ändarna på varje ruta. Kör högtalarkabeln genom varje hål och anslut den till subwooferns nätplintarna. Installera subwoofers med sina MDF monteringar i rutan. Använd snickarens lim för att fästa MDF monteringar på plats i rutan. När limmet är torrt, skruva MDF monteringar i rutan.
12

Placera plexi-glas på toppen av lådan och använda snickarens lim för att täta den på plats. När limmet har torkat, skruva i. Använd silikon täta för att täta alla kanter lådan.
13

Wrap hela rutan i mattan. Helst bör mattan matcha färgen och texturen hos mattan i bagageluckan att hjälpa rutan smälter in till det inre bättre. Använd snickarens lim för att fästa mattan till boxen. När detta är gjort, bör lådan helt enkelt en matta rektangel.
14

Sätt lådan i bagageutrymmet på din 300ZX så nära de platser som möjligt. Anslut de två högtalarkablar till en förstärkare och testa systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82640.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.