Hur man installerar vippströmbrytare för en remotekabeln en Amp

Förutom en huvudströmmen och jordanslutning, bilstereo förstärkare kräver en fjärrpåslagning på bly, utformad för att ansluta till en kopplad strömkälla. Typiskt, eftermarknad bilstereo har en fjärrpåslagning på bly för användning med externa förstärkare och antenner makt. När förstärkarens Remote för bly får en 12-volts DC-signal, förstärkaren kommer att starta upp. Ansluta en in-line vippströmbrytare för förstärkarens turn-on bly gör att du kan stänga av förstärkaren när som helst, utan att behöva stänga av stereon huvudenheten. Saker du behöver
Skruvmejselsats
SAE eller metrisk socket set
Borrmaskin med borr satt
Wire crimpers
Kvinnliga flatstift eller bullet-stil kontaktdon
Visa mer Instruktioner
1

Öppna bilens huv och lokalisera batteriet. Lossa den svarta-färgade "negativ" batterikontakten från batteriet, med en lämplig storlek socket. Ta bort den negativa batterikabeln inaktiveras bilens elsystem.
2

Undersök extern förstärkare och lokalisera Remoteanslutning. Typiskt, konsument-grade förstärkare elkabelsatser har en liten 16-AWG blåfärgad tråd, används som fjärr turn-on bly.
3

Bestäm ledningar rutten för fjärrpåslagning på bly. Fjärrkontrollen turn-on bly för förstärkaren kan köras under vänster eller höger sidopartier av fordonets rocker paneler och mattor, tillsammans med större spårvidd makten tråd för förstärkaren.
4

bort lägre instrumentbrädan paneler, med en lämplig storlek och typ skruvmejsel eller uttag. Leta förstärkaren tur på ledningen som ansluter till rätt kablage för stereo huvudenhet eller motsvarande 12-volts bytte strömkälla.
5

Besluta om lämplig montering området för vippbrytare. Ta del av mängden slack för fjärr strömpåslag på när man överväger fäste för växeln.
6

Undersök monteringshålet vägledning som ges med vippströmbrytare. Borra monteringshål för vippströmbrytare med borrmaskin och en lämplig storlek borr. Var extra noga med att inte skada eller hinder för några mekaniska eller elektriska komponenter nära monteringen området.
7

Skär fjärrpåslagning på bly med ett par av tråd crimpers eller fräsar, med hänsyn till den mängd tråd slack behövs för att göra övergången anslutningar.
8

Strip cirka 1/4-tums av trådisolering från båda trådändarna. Om vippan presenterar två trådändar, gå varje tråd bly från switchen till varje FJÄRRPÅSLAG leads, använda bullet-stil kontakter och pressverktyg. Om brytaren har två spadtyp terminaler, crimp en kvinnlig spade terminal till både fjärrpåslagning på leder,. Ansluter FJÄRRPÅSLAG leder till omkopplaren terminaler
9

Skruva den lilla muttern från den gängade delen av växeln. Sätt in den gängade änden av omkopplaren genom baksidan-sidan av monteringsområdet. Säkra brytaren till montering området, med den lilla muttern och dra därefter åt ordentligt med en lämplig storlek socket.
10

Byt panelerna undersidan streck och alla andra komponenter interiör, som är nödvändiga. Anslut den negativa batterikabeln för att slutföra installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82786.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.