Hur man bygger en High Performance Engine

I passerar linjen att ta din stock motor till högpresterande sortiment har du flera alternativ och hundratals produkter att välja bland. Men är ditt bästa alternativet för att öka luftflödet enligt din bränslesystem kapacitet. Installera en modifierad komponent - gå för en racing kamaxel eller en större förgasare till exempel - innebär matchande effekt på andra områden. Fokus på de viktigaste systemen för att förvandla din dagliga motor till en högpresterande maskin. Instruktioner
1

Välj höga varvtal kamaxel lämplig för din motor. Det bästa sättet att gå är att installera ett komplett kamaxel kit, annars kolla med din bildelar leverantör eller tillverkare om du kan använda den aktuella ventillyftare, fjädrar och relaterade komponenter. Se också till att den nya kamaxeln inte minskar clearance mellan kolvar och ventiler.
2

Välj en högpresterande distributör och tändspolen enligt tändsystemet i bilen. En enda punkt distributör till exempel kan ersättas med en eftermarknad prestanda enhet. Om din tändsystemet är datorstyrd, kan du välja ett nytt högpresterande styrenhet, se bara till att det kommer att låta dig passera utsläppstestet kanske krävs av staten
3

Install. en ny högpresterande förgasaren om bara du har en V8-motor med det här systemet. Hög kapacitet motorer är de enda som verkligen gynnas av denna förändring. Match förgasare luft-flödeskapacitet till cylindervolymen, maximalt varvtal och volymetrisk verkningsgrad. Du kan välja bland spridning borrning, "dubbel-dumper" och dubbel-feed förgasare.
4

Välj en högpresterande insugningsröret försiktigt. Några nya eftermarknaden intag inte bara hjälpa dig att öka motoreffekten men bränsleekonomi samt. Leta efter en enda plan intag med bättre låg-och mellanregistret prestanda och bra topp-end effektivitet. Välj en låg viktenhet aluminium och, om du inte vill ta bilen till en bil show, gå för en enkel design.
5

Installera nya avgas rörformade rubriker eller dubbelt avgassystem att öka flödeskapacitet och hästkrafter . Kontrollera lokala föreskrifter eftersom vissa länder inte tillåter användandet av rörformade rubriker med katalysatorer.
6

överväga att byta till glas pack eller turbo ljuddämparen att lägga extra flöde till avgaserna samt.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82939.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.