Hur man bygger en ljus Fire Engine

Den imponerande naturen av moderna, specialbyggda brandbil döljer ofta hur enkelt det är att sätta ihop en fungerande fordon för brandbekämpning. När allt var de tidigaste brandbilar bara pumpar med slangar monterade på hjul, en kull, eller i en vagn eller vagn. Bygga en brandbil behöver inte innebära mycket mer än eftermontering en lastbil eller jeep för att göra samma sak. Det finns faktiskt några exempel på riktiga brandbilar som är byggda längs dessa linjer. Saker du behöver
Jeep eller pick-up för eftermontering
Hög volym vattenpump
Två uppsättningar av slangar
Förbandslåda
Ladder Review, komplett uppsättning av auto verktyg

Visa fler instruktioner
1

Mät din last säng. Som en praktisk fråga, om du bygger din egen brandbil istället för att köpa en, betyder det sannolikt att du är eftermontering ett befintligt fordon. Detta innebär att din lastutrymmet måste vara tillräckligt stor för att passa både en hög pump volym vatten och all slangen du kan behöva, både för att nå en vattentäkt och för att bekämpa en brand.
2

Välj din pump. Ett bra exempel på en hög volym pump är Davey 5290BE (se Resurser), det finns flera andra modeller där ute som kallas "släckvatten pumpar." Vilken pump du väljer beror inte bara på ditt space begränsningar, men också på din budget, och de arbetsuppgifter du har i åtanke för din brandbil. Beroende på dina behov, kan pumpen köras mellan $ 2.000 och $ 10.000. Slang val kan variera med pumpen, en del av dessa pumpar använder tunga versioner av trädgårdsslangar. En liten pump, den typ du kan sätta på baksidan av en gammal arméJeep eller Jeep Wrangler, till exempel, kan använda bara en tung version av en trädgårdsslang.
3

Samla dina brandbekämpning verktyg och annan utrustning. På ett minimum, bör en brandbil ha: en tuff, stabil stege, yxa, spade, kofot, plocka, och slägga, brandsäkra rep, en stor, hög kapacitet förbandslåda, en verktygslåda för att arbeta med brandposter, exteriör kranar, pumpen och din egen bil. Dessa är alla ganska standard för en normal brandbil.
4

Bolt saker på plats. Bolt din pump på plats, är det troligt att du kommer att behöva sätta spännen på utsidan av fordonet för att utföra stegen, och kanske till och med de längre verktyg såsom yxan. Du kanske eller kanske inte vill lägga förvaringskärl för att stuva verktygslådan och förbandslåda, eller hålla extra bränsle för pumpen säkert utom räckhåll för gnistor.
5

Bestäm om du behöver lägga till en siren. När du bygger en egen brandbil, kan en siren eller inte kan vara lämpliga för dina ändamål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82968.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.