Så för att förkorta en Chevy flaket

Lastbilar är nyttofordon, men ibland visst organ stil lastbil du letar efter är endast tillgänglig i en lång säng. Förkorta en Chevy säng är inte en rolig process, det är inte heller lätt. Men med några verktyg och noggranna mätningar, kan du förkorta en säng i en helg. Denna artikel kommer att förklara hur man förkorta en Cheva lastbil säng. Saker du behöver
MIG eller TIG welderReciprocating sawCut-off wheelGrinderSandpaper eller slipmaskin med en klaff discTape measureMasking tapePermanent marker3 /8 Ratchet och uttag står setJack eller såg horsesPaintPrimerBodyworking toolsPlastic kroppen filler36-grit, 80-grit och 220-slippapper

Visa fler instruktioner
Förkorta sängen
1

bort sängen från fordonet. Placera den på antingen sågbockarna eller pallbockar, beroende på vad du har. Se till att sängen är säker och att de står kan stödja din vikt också. Du kommer att behöva tillgång till varje sida av sängen, så se till att du kan flytta runt det lätt.
2

Mark där du vill klippa. Beroende på året för Chevy truck, ibland skillnaden mellan lång säng och korta modeller säng är innan bakskärmen väl. Med andra år, det är både före och efter hjulhusen. Om det är både, bara upprepa processen för den andra sidan. Addera 3

De långa sängar är 8-meter lång, jämfört med den korta sängen på 6 meter, så att använda maskeringstejp, markera en 2-fotdel av sängen som du vill ta bort. Se till att hålla bandet så raka och vertikala som möjligt. Målet här är att skära ut en stor del av stål och sätta ihop helt, så se båda dina märken är exakt vinkelräta. Markera hela vägen genom bädden, inklusive insidan och på golvet. Använd en markör för att lägga ut knepiga områden som du inte kan nå med tejpen. Se till att ta massor av mätningar, inklusive bredden på sängen, längden hörn till hörn och den nya längden. Detta kommer att säkerställa att saker är rakt. Använda tigersåg
4

, börja göra dina nedskärningar på sänggrind och arbeta dig nedåt. Ju längre bladet, desto bättre du är på denna punkt, eftersom det kommer att hjälpa dig att skära igenom både den inre och yttre säng vägg på en gång. Se till att din såg hålls på en 90-graders vinkel mot sängen, så att din såg skär perfekt på båda sidor av sängen. Om det finns ett knepigt område du inte kan nå med sågen, använd kapskiva.
5

Upprepa denna process för den andra sidan. Flytta sedan in i sängen och börja skära den bakersta delen av bädden. Detta kommer att frigöra de två sektionerna, så se båda sidor ordentligt stöds först.
6

När sängarna separeras, skär ut den sista delen på den främre delen av sängen.

7

Använda kvarnen med en flik hjul, eller alternativt någon sandpapper, instegsskydd alla de skurna kanterna så att bara ren metall visar. Detta för att säkerställa en kvalitet svets.
8

Skjut ihop de två halvorna och kontrollera om det saknas. Det är bäst att passa de luckor nu snarare än senare, så släta ut eller klippa allt du behöver. Mät sedan sängen för rätvinklighet.
9

börja svetsa sängen tillsammans genom att kryssa bädden vid sängens och den nedre delen av sängen. Steg tillbaka och se till att alla kroppens linjer matcha upp perfekt och att allt är i linje.
10

Fortsätt svetsa sängen, gör korta klibb-svetsar var 5 eller 6 inches. Nyckeln här är att inte värma upp plåten för mycket annars kommer varp och orsaka karossera huvudvärk senare.
11

När sängen är helt svetsas upp, slipa ner alla svetsar. Återigen, flytta kvarnen runt en hel del och se till att inte värma upp metallen för mycket. Ständigt kontrollera och kontrollera igen att du inte orsakar metallen böjs. Ta din tid här, och resten av processen kommer att gå mycket smidigare.
12

Med allt jämnas ut, börja påbyggnad panelen med plast spackel. Börja med 36 slippapper för grov i filler, sedan gå vidare till progressivt mjukare kvaliteter.
13

När sängen är raka, putsa färg och primer sängen. När primern slipas och du är säker på att allt är rakt, måla sängen för att matcha trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83026.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.