Hur får man fler hästkrafter på en Chevrolet S-10

Chevrolet S-10 pickup byggdes 1982-2004 med en mängd kraftverk, inklusive 2,5-och 2,2-liters fyrcylindriga motorer och 2,8- och 4,3-liters V6-motorer. De flesta av dessa motorer kan dra nytta av enkla bolt-on delar som ökar prestandan. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan maximera prestandan på en S-10 i ungefär två timmar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Förgasare renare
Högpresterande tändstift
8mm tändkablar
Snorkel luftintag
Visa fler instruktioner
få ut mer effekt ur en Chevrolet S-10
1

Installera högpresterande tändstift genom avtäckning sina ledningar och vända dem i moturs riktning, sedan ersätta pluggen med en ny och vrida det medurs i den tomma hålet. Behovet av att gapet spetsen av pluggen är endast relevant om pluggen är en äldre stil, singel-nod typ. Multifire pluggar, med flera noder på tips, kan inte vara lätt gapped. Heat intervall varierar, men S-10 med en 4,3 V6 efterlyser en värme rad 4, och gå till en klass 5 plugg kommer att öka hästkrafter.
2

Öka bredden på tändkablar med ersätta dem med 8 mm slag (trådarna drar iväg med minimal rycka). Det bredare tråd kommer att orsaka mindre motstånd för den energi som skickas till pluggar, och ersätta de slitna tändkablarna med en ny version kommer att öka prestandan. Stock bredd för de senare S-10 modellerna var 7 mm, och tidigare versioner kunde ha 6 mm ledningar. Trådar också kan köpas i en mängd olika färger.
3

Lägg en luft snorklar med en öppen del filter genom att ta bort luften rutan och intag slang och montering av snorkel i samma område. Luften rutan har två skruvarna som håller den på, och slangen kommer med det, men var noga med att koppla bort MAF sensorn på luftslangen, om sådan finns. Den öppna delen kommer att ge mer luft i intaget och låt motorn "andas" lättare. Mer, kallare luft kommer att leverera mer hästkrafter eftersom syremolekyler är närmare varandra än med varm luft. Motorn kan svälja så mycket som det krävs utan att anstränga eller "bloggat ner" som det skulle med en luft box.
4

Rengör intaget och insugningsröret med en burk med spray förgasare renare. De flesta typer av rengöringsmedel görs för både bränsleinsprutning och förgasare-stil bränslesystem leverans, så det enda verkliga skillnaden är förpackningen. Spraya rikligt med rengöringsmedel på och in i insugningsröret med bort luftslangen och motorn avstängd. Låt det sitta i några minuter, sedan spraya ner den igen. När dammsugaren har torkat, veva motorn och ger korta skurar av renare att intaget samtidigt rycka på gasvajern att hålla RPM upp. Dammsugaren kommer att stanna motorn, så att ge lite gas kommer att hålla den vid liv för rengöring. Stäng av motorn och låt intaget torka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83253.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.