Hur man installerar Roller Rockers dubbar

Lager vipparmar har en metallspets som glider mot toppen på tryckstången. Denna glidande rörelse skapar friktion, vilket minskar mängden effekt som genereras av motorn som når drivhjulen. Roller rockers, däremot, har en metallcylinder på sin spets. Snarare än spetsen på vipparmen glida över tryckstången, som med lager vipparmar, snurrar metallcylindern med rullen rockers mot tryckstången. Som ett resultat, är motorn kan producera mer kraft. Innan rullen vipparmar är installerade, måste emellertid strumpan vipparm dubbar först bytas ut. Saker du behöver
Wrench
gängsmörjmedel
Motor specifikationer manuell
Ventilkåpa packningar
Packning sealer
Visa fler instruktioner
1

Demontera ventilkåpan (er). V-8 och V-6 motorer använder två ventilkåpor, medan fyrcylindriga motorer använder endast ett skal. Ventilen Skyddet är fäst till toppen av cylinderhuvudet med flera fästskruvar, som visas runt läppen av omslaget. Ta bort fästbultarna med en skiftnyckel, sedan lyfter ventilkåpan bort av topplocket för att exponera vipparmarna.
2

bort vipparmarna. De allra flesta motorer använder två vipparmar per cylinder. Därför, om motorn har åtta cylindrar, kommer motorn att ha 16 vipparmar. Varje vipparm har en enda mutter i centrum av vipparmen. Ta bort muttern och dra vipparmen bort av topplocket för att avslöja vipparmen s stud.
3

Ta stud vipparmen. Vipparmen stud skruvas in i toppen av cylinderhuvudet. Vid basen av tappen, där tappen möter cylinderhuvudet, är ett bulthuvud. Vrid bulthuvudet moturs med en skiftnyckel för att avlägsna tappens vipparmen.
4

Wrap eller belägga bottendelen av rullen vipparmen s stud med gänga föreningen. Bottendelen är den kortare gängade delen av tappen som visas under bulthuvudet på dubben. Gänga förening är användning för att säkerställa att stiftet inte lossnar inuti cylinderhuvudet över tiden. Gänga föreningen kan vara en vätska, i vilket fall tappen är nedsänkt i vätskan, eller band, i vilket fall tejpen lindas runt tappen.
5

in undersidan av rullen vipparmens stud i topplocket. Dra åt bulten på plats med en skiftnyckel.
6

Ställ välten vipparmen över bulten, placera sedan vipparmen av nötter över bulten i mitten av vipparmen. Vrid tryckstången med fingrarna samtidigt dra vipparmen s muttern med en skiftnyckel tills tryckstången inte längre kan lätt vridna. Vipparmen s muttern måste nu vändas ett visst belopp. Eftersom detta belopp beror på vilken typ av motor, konsultera motorns specifikationer handbok för den exakta mängden. För de flesta motorer, måste muttern vridas ett helt varv. Upprepa steg 2 till 6 för de återstående dubbar.
7

Peel den gamla packningen från botten av ventilkåpan (s), sedan gäller packning sealer på båda sidorna av en ny ventilkåpa packning. Placera packningen mot den inre läppen av ventilkåpan, sedan sänka ventilkåpan på topplocket. Dra åt varje av ventilkåpan s kvarhållande bultarna med nyckel, så att minst en timme att passera för packningen sealer att torka för att slutföra installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83385.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.