Hur man installerar en Remote oljefilter

Byte av oljefilter på en större lastbil motor, såsom en Dodge Ram 3500 SLT W /5.9L Cummins Turbo Diesel Engine, kan verka som ett krångel. Installera en avlägsen oljefilter, liksom en Pacbrake omlokalisering och filter kit, kan hjälpa till att lindra besvär genom att placera oljefiltret i en position som kan vara lättare att komma åt utan att behöva komma under bilen. Kom bara ihåg att också överväga ett kylsystem för den avlägsna filtret installationen för att inte laga din olja med motorrummet värme. Din bil kan ha olika rutiner och installationen kan variera beroende på din flytt kit paket. Saker du behöver
Remote oljefilter kit
Bågfil
Ratchet och Hylsnyckelsats
Phillips skruvmejsel
Vice Grips
Compressed Shop Air Tank
Vice
Clean Motorolja
nytt oljefilter
Flexibel måttband
Visa fler instruktioner
Installera filtret
1

Ta bort den befintliga oljefilter och återvinnas på rätt sätt enligt lokala juridiska riktlinjer för använt hushållens kemikaliehantering.
2

Installera det nya filtret huvudenheten på motorn genom att vrida filtret huvudet låsmuttern. Dra inte ner ännu att möjliggöra senare justeringar av beslag. Smörj tätningarna väl med ett tunt lager ren motorolja.
3

Installera den medföljande 90 ° passar in i sidan port ersättare huvudenheten. Se till att låsmuttern är gängad hela vägen ner på beslaget.
4

Installera antingen 45 ° adaptern eller den raka adaptern enligt din motorkonstruktion i botten port ersättare huvudenheten .
5

Dra åt filtret huvudet låsmutter på samma sätt som du skulle göra om du installerar ett nytt oljefilter och dra åt alla passande anslutningar.
6

Fäst fjärrkontrollen filter huvudet på fästet med medföljande fästen. Installera inte ett fästelement i långt vänstra hålet som är reserverat för montering av fästet på ramen.
7

Bolt fästet i ramen på ett bra läge med genomgående bult medföljer satsen.
8

Mät längden krävs linjer. Skär den medföljande 8 fot linje ner till önskad längd med bågfil.
9

Installera klämringskopplingar på stigar-och returledning. Applicera ren motorolja på gängorna på insidan klämringskoppling innan monteringen nippelmodul i den yttre muttern.
10

Blås ut linjerna från varje ände med tryckluft för att avlägsna allt skräp. Underlåtenhet att göra detta kan leda till allvarliga motorskador.
11

Montera oljeledningarna mellan filtret huvudenheten och fjärrkontrollen filtret huvudet. Du kanske behöver avsluta raderna med termisk avskärmning om de kör mycket nära hög värme komponenter. Låt dem inte komma i närheten av rörliga delar.
12

Fyll filtret huvud med olja.
13

Montera det nya oljefiltret på filtret huvudet.

14

Kontrollera att alla kopplingar är täta och börja din lastbil. Titta mätaren oljetrycket noggrant. Om mätaren inte läsa ordentligt eller om ljuset inte stängs inom ett par minuter kan du behöva lägga till lite olja i systemet för att kompensera för den nya volymen olja har nu att täcka.

15

När oljetrycket har normaliserats och har släckts kontrollera systemet för någon olja läcker

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83480.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.