Vad gör en avblåsning ventil?

En blow-off ventil (BIV), är ett tryckavlastning för en bilmotor och ska inte förväxlas med en övertrycksventil (PRV), som är utformade för att släppa överskott trycket från ett förvaringskärl. Ibland kallas en "kran"-ventil, frigörs tryck från inloppssystemet av en turboladdad fordonet när spjället är stängt. Turbo

Syftet med turboladdning en motor är att öka makten genom att tvinga in luft i intaget. En strävade naturligtvis förbränningsmotor fungerar på lågt lufttryck dras in i cylindrarna via inloppsventilen. En turbo använder en gas kompressor för att öka denna luftström och skapar mer hästkrafter. Det ökade trycket måste regleras så att inte skada motordelar genom att avleda trycket i atmosfären. Hur Det Fungerar

När turbomotor spolar upp
, trycksätter det insugningssystemet, som tvingar mer luft in i förbränningskammaren. När du tar bort foten från gaspedalen, slutar att trycket omedelbart och övertrycket måste gå någonstans. Om inte för BOV, skulle trycket byta riktning och gå tillbaka upp intaget systemet, skapa onödig påfrestning på turboaggregatet komponenter. Detta tryck retur skulle också minska hastigheten på kompressorhjulet, vilket innebär att det kommer att ta mycket längre tid att buffra upp igen när gasspjället öppnas.
Förhindrar skador på komponenter

Enligt Förenta staternas Department of Energy (DOE), och en artikel hittades i Environmental Earth Science Archive, "när turbon genererar maximalt laddtryck på fullgas och då gasspjället är plötsligt stängd, komprimerad luft som kommer från kompressorn smäller mot gasspjället, generera extremt höga tryck som reser bakåt till kompressorn stoppa kompressorn från spinning ". En fungerande BOV avleder denna lufttrycket ur motorn, vilket eliminerar komponenter skadas.
Nackdelar

När turbon är buffra, den rika blandning av luft med bränsle orsakar tvekan eller stopp när gasspjället stängs. Denna blandning kan förorena tändstiften eller skada katalysatorn på grund av de högre trycken. Även om BOV är utformad för att förhindra denna typ av skador, du fortfarande kan behöva sänka laddtrycket för att skydda vitala motordelar.
Prestanda vs Kostnad

Beslutet att lägga en turbo till dig motorn kokar ner till prestanda och kostnad. Ja, kommer en turbo öka dramatiskt hästkrafter, men om BOV inte fungerar korrekt, kan skador på motordelar förekomma. Med tanke på de genomsnittliga turboladdare kostar någonstans bilda $ 500 till $ 1000, kan det vara klokare att helt enkelt köpa en ny bil med mer fabriken hästkrafter och prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83555.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.