Hur installerar du en Wastegate på en Turbo Grenrör?

Externa Wastegates är en investering som många turbo entusiaster kör för att hjälpa till att kontrollera att öka och tuning bättre än ett lager interna Wastegates kan tillåta. Lager Wastegates kan vara för liten för att förhindra "öka krypning" (en oavsiktlig ökning av laddtrycket) på stora deplacement motorer som använder stora turbos och låga laddtryck. Uppgraderingen i sig är ganska lätt, och är en bra investering oavsett vilken effektnivå du kör. Wastegate Dimensionering

En wastegate är i huvudsak en bypass ventil som minskar avgasflöde till turbon. Som turbo fart och laddtryck är direkt knutna till avgasflödet, installera en bypass hjälper att effektivt begränsa turbo RPM. Det viktiga att förstå om Wastegates är att de måste vara tillräckligt stor för att ge tillräcklig avgaser för att kringgå turbo, eller du riskerar att öka krypning. Större deplacement motorer med stora turbos kommer att kräva större Wastegates att eliminera flödet. En 35 mm wastegate räcker för de flesta fyrcylindriga program, men du kommer att vilja lägga ungefär 1 mm i wastegate diameter var 15 cubic inches av förskjutning över ca 200 CI. Addera Upp och Ner Tubes

En bra wastegate kommer att kräva både en ny upp-tube och ner röret. Du kan också ändra din befintliga upp-rör (den din turbo fästen till), och ned-rör (turbon avgasrör), men mest wastegate tillverkarna antingen direkt sälja eller kan peka dig i riktning mot en annan tillverkare som gör bult- på upp och ner rör ersättare.
Installation

sätta allt tillsammans är ganska okomplicerad. Helt enkelt ersätta din bunkra upp-tube och ned-röret med de som levereras av din wastegate tillverkaren, och länka bypass-portarna på de två med din wastegate tillverkaren. Om du använder en direkt-mount wastegate (den typ som smörgåsar i mellan din turbo och up-pipe fläns), då du kommer att behöva svetsa wastegate s förbiledningsröret till din ner-pipe.

Om du ändrar och tillverka din egen bypass-system, så ta en ordentlig titt på kommersiella tillämpningar som finns för liknande motorer. Den wastegate intag röret skall anslutas i ett tight "V" till upp röret och och bör böjas smidigt mot ned-röret. Efter installation av wastegate, anslut dess utloppsröret till ned-röret i så smidigt sätt som möjligt. Kom ihåg, detta är en bypass, och en bypass röret som är så rak som möjligt med mjuka böjar kommer att flöda bäst.
Styra Boost
p Det finns en hel del sätt att styra din wastegate öppning, och nästan alla eftermarknaden Wastegates kommer att ha något sätt att justera deras aktivering tryck. Dock bör allvarligt-kraftapplikationer överväga en fristående elektronisk boost controller som gör att du kan minska trycket stegvis innan bypass är helt öppen. Detta kommer att göra din motor lite mer förlåtande och lättare att flytta på den röda linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83669.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.