Diesel Engine Tuning Theory

dieselmotorns jordbruks rötter betalar enorma utdelningar i inte bara driftsäkerhet och ekonomi, men kraft och mångsidighet. Dieselmotor tuning är samtidigt mer komplex och mycket enklare än du kanske tror. Fueling

Medan de flesta diesel entusiaster helt enkelt dumpa mer bränsle i motorn, detta resulterar ofta i alltför höga avgastemperaturer och svart rök. Du kan kompensera för lite extra bränsle genom att installera en större turbo ned-pipe.
Gas-liknande prestanda
Diesel

motorer traditionellt producerar dubbelt så mycket vridmoment som hästkrafter. Moderna dieselmotorer tuners experimenterar med att begränsa vridmoment vid lägre varvtal, varvar motorn högre för en mer gas-liknande effekt.
Boost begränsa

Den bästa lösningen att öka trög frågor är att använda en uppsättning av medelstora dubbla turboaggregat. De kommer att buffra upp till sin maximala hastighet vid låga varvtal, och sedan ligga kvar på den hastighet med en elektronisk boost controller.
Portning

När portning en diesel huvud, kom ihåg att absolut flödet är sekundärt till luft turbulens och blandning virvel. Ett huvud som rinner som Lincoln-tunneln, men inte främjar snurra och god bränsleblandning ska resultera i svart rök och en förlust av makt.
Vikt

En hög övervarvning diesel akilleshäl är vikten av dess roterande enheten. Tänk att ha vevaxeln lättas, eggvassa och profilerade. Har det sköt-blästrad och Cryo-behandlade för styrka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83851.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.