Hur man kan öka bränsle körsträcka på en Jeep Grand Cherokee

En Jeep Grand Cherokee kan få mellan 12 och 20 miles per gallon, beroende på motorstorlek, optioner och vikten av lastbilen. Öka denna mpg kan göras med hjälp av tillsatser, installation bolt-on utrustning och ersätta underhållsartiklar med högpresterande alternativ. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan öka mpg i en Grand Cherokee i cirka två timmar. Saker du behöver
Högkvalitativ tändstift
8mm (eller tjockare) tändstiftsledningen inställd
Bränsle-injektor rengöringsspray (eller förgasaren sprej) katalog Luftfilter
MAF eller MAP-sensor renare
BG-44K bensin tillsats
Visa fler instruktioner
1

Byt tändstift med högre prestanda modeller genom att vrida var och en i en moturs riktning och säkra en ny en i öppningen. Två saker betyder mest på ett tändstift: värmefrekvens och mellanrummet i spetsen. The Grand Cherokee kan använda en plugg med ett värme-rad fyra, men med hjälp av en varmare eller kallare kontakten kan ändra prestanda motorn. För bogsering eller högt vridmoment applikationer, kommer ett varmare plugg fungerar bäst. För landsvägskörning, kommer ett kallare plugg rad tre vara mer effektiv. Var noga med att "gap" i kontakten, om du använder en enda nod konstruktion, till omkring .060 mm. Om du använder multi-nod, eller ens quad-tippade pluggar, då gapping är inte nödvändigt.
2

Montera ett rent luftfilter genom att öppna luften rutan på framsidan av motorn och ersätta det vita papperet elementet inuti. En renare luftfilter kan öka luftflödet till motorn och kräver mindre bensin att bränna. En eftermarknaden luften snorkel kit kan maximera detta luftflöde, men kan orsaka problem med de datorsystem som använder en MAF-sensor.
3

Rengör bränslespridare, insugningsröret och gasspjället med en kommersiell sprayar rengöringsmedel. Ta luftslangen bort av insugningsröret genom att vrida hand-skruven på enheten i en moturs riktning. Med motorn avstängd, spraya en liberal mängd rengöringsmedel på alla metalldelar i luften öppningen. Låt det sitta i några minuter, sedan vev lastbilen upp och kör den i flera minuter. Stäng av trucken ut och upprepa proceduren tills metallen är blanka och rena.
4

Rengör MAF eller MAP-sensor, om sådan finns, genom att ta bort sensorn från luftslangen nära luftfiltret rutan. De flesta typer är en in-line slang enhet som kommer att par med luftslang med en slangklämma. Turning denna slangklämma moturs släpper slangen och MAF sensor enhet. Några senare modeller av 4,0-liters raka sexcylindriga motorer och de flesta 5,7-liters V-8 motorer kommer att ha en MAF eller MAP-sensor som mäter bränsleflödet genom att ständigt testa den inkommande innehållet luftens syre. Dessa känsliga sensorer kan rengöras med speciell rengöringsspray som inte lämnar rester. Spraya sensorn tills den är ren, men inte röra det. Byt ut den och fäst luftslangarna.
5

Lägg BG-44K till bensintanken under ett fill-up. Denna unika renare kommer att bryta upp sotavlagringar på platser sprayen inte kan nå. Det kommer också att rensa delar av bränslesystemet kemiskt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83903.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.