Hemlagad HHO Flashback arrestors

Medan HHO generatorer (väte-väte-syre generatorer, aka "väte boosters") är ganska lätt att bygga och är utan tvekan bra för bränsle körsträcka, är det faktum att de producerar en farlig blandning av gaser. Utöver det faktum att väte själv är explosivt i en öppen atmosfär, när den kombineras med rent syre blir den viktigaste ingrediensen i en bränsle /luft-bomb. Flashback arrestors används för att hålla motorn slår bakut från antända vad knallgas är i ledningarna och boostern. Planen

Flashback arrestors kommer i flera olika sorter och alla gör i princip samma sak: arrestors hålla brinnande gaser från att blåsa genom röret. De tre grundläggande typerna är ventil-typ (som använder plötsligt ökat lufttryck i röret för att stänga en enkelriktad ventil), filter-typer (vissa använder brons ull och andra använder genomsläppliga sten), och bubblers vatten. Hemgjorda ventil-typ arrestors kan vara lite svårt att kalibrera, så om du kommer med en ventil, skulle du vara säkrare att bara köpa en.
Filter-Type bakslagsspärr

Du behöver ett 2-inch-by-1/2-inch mässing par (med gängor i båda ändarna), slutar två 1/2-tums mässing med hullingförsedda beslag och två 1/2- tums utanför diameter, cylindriska akvarium sten bubblers (som alla du kan hitta på Lowes eller Home Depot). Borra 3/4 av en tum i ena änden av centrum av Bubblers "plast tips (målet är att exponera bubblers" inre kanal), och belägga den yttre delen av bubblare på att avsluta med silikon. Sätt siliconed slutet av varje bubblare i bitar mässing slut, och päls kopplaren gängorna med teflon. Skruva samman enheten, och du har själv en DIY filter-typ avledare.
Bubbler
p Det finns ett gammalt skämt som går runt i HHO samhället att den som kom upp med bubblare avledare förmodligen använda den för något annat i förväg. Faktum är att bubbelflaskan arrestors inte liknar (i både form och funktion) de vatten-filtrering rör du kanske har sett i den lokala "tobak tillbehör" butik.

Att göra en bubblare, behöver du en tydlig plastcylinder (ca 3 inches i diameter och 8 inches tall), en 1/2-inch utanför-diameter, 12 tum lång plaströr, två tre-tums innerdiameterkraven PVC-röret caps och några monteringar. Cement de övre ett lägre kylarlock till röret och borra två 1/2-tums hål i toppen. Kör plaströret (ansluten till HHO cell output) genom cylindern lock till botten av cylindern (som ett sugrör) och anslut ett annat rör (HHO utmatningsslangen) till lockets andra hålet. Du kanske vill överväga att använda mässingsdetaljer för alla dina kontakter, de ska täta väl och ger enklare underhåll. Fylla cylindern med vatten (ca 8/10 av vägen full), och anslut utloppsröret till din motor intag. Vattnet kommer att stoppa flamfronten innan den når HHO utmatningsslangen. Kontrollera avsnittet Resurser och du har en idé om vad du bygger.

Montera bubblare lägre än din HHO cell för att förhindra vatten återflöde in i cellen. Allt du behöver för att bygga bubblare du kan hitta på din lokala järnaffär

Inte under några omständigheter göra vad du har sett på nätet och använda en glasburk eller cylinder,. Poängen här är att innehålla en potentiell explosion, inte bygga en motor monterad på glas granat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83983.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.