Hur man installerar ett Transmission Cooler på en Jeep

Jeep började som en all-purpose vehicle som används under andra världskriget, och vunnit popularitet efterkrigstiden med civila. Som av 2010, är ​​jeepar rullar fortfarande bort av monteringslinjer, även om företaget har bytt ägare många gånger under åren. Om du använder din Jeep off-road eller dra tunga laster ofta, kan din växellåda går varmare än normalt, vilket kräver installation av en överföring svalare. Den transmissionsolja leds genom kylaren, som kan hålla din överföring från överhettning. Saker du behöver
Spårskruvmejsel
Transmission kylare med monteringssats
Brukskniv
Rag
Philips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna huven. Ta bort den svarta plasten stänkskyddet på toppen av radiatorn stöd genom att bända upp klämmorna med en skruvmejsel. Lyft sköld från motorrummet och placera den åt sidan.
2

Montera överföring svalare på framsidan av din Jeep ’ s radiator med plast zip band som kommer med kylaren kit. Arbetet kylaren in i utrymmet efter avlägsnande av skölden. Fisk ett buntband genom flänsarna på baksidan av radiatorn (närmast motorn fan) tills den sticker ut framsidan av kylaren.
3

Arbete i slutet av buntband genom toppen monteringshål om överföring svalare och dra den tills den är tät och kylaren är tätt mot kylaren. Kör de återstående tre buntband genom kylaren och genom de tre återstående monteringshålen i kylaren på samma sätt. Klipp eventuellt överskott längd av buntband med en mattkniv.
4

krypa under fordonets front och lokalisera den nedre raden transmission kylning (vilket är returledningen) som löper från transmissionen till botten av radiatorn. Skär gummi linje på mitten med en mattkniv så att båda linjerna från överföringen kylaren kan skarvas i. Ha en trasa till hands för att torka upp transmissionsolja som kan läcka ut från linjen.
5

Push en plastslang koppling (medföljer överföringen kallare) i vardera änden av snittet kraftledningen och fäst dem med slangklämmor (även levereras med kylaren) dras åt med en Philips-skruvmejsel. Kör en längd av gummislangen som medföljde kylaren från en av de plast slangkopplingar du just installerat till en av de två slangkopplingar på överföringsnätet svalare. Kapa slangen till rätt längd med en mattkniv. Skjut ändarna av slangarna på beslagen och säkra med slangklämmor. Kör på en slanglängd från andra plast slangkopplingen till den andra slangkopplingen på kylaren på samma sätt. (Notera:. Vad du bör sluta med är vätska från avkastningen transmission kylledning dirigeras till överföring svalare, där den cirkuleras, kyls, och förd tillbaka till returledningen som går till sändningen) katalog
6

tillbaka stänkskyddet och tryck klämmorna i monteringshålen. Stäng huven. Starta bilen och köra några miles tills överföringen nå arbetstemperatur. Öppna huven och kontrollera nivån transmissionsolja med överföringen oljestickan. Lägg transmissionsolja om nödvändigt tills nivån når märket FULL på mätstickan. Byt ut oljestickan och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84207.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.