Hur man installerar ett kallt luftintaget på en F150

Cool, frisk, ren luft är avgörande för att uppnå högsta prestanda från en Ford F150 motor. Den ursprungliga luft rutan som kommer som lager utrustning med F150 begränsar faktiskt flödet av frisk luft till motorns luftintag. En eftermarknaden kall luftintaget design ökar luftflödet och, som ett resultat, producerar en ökning av motorns hästkrafter. Installera en tar några grundläggande verktyg och en blygsam investering av din tid. Saker du behöver
vanlig skruvmejsel
10 mm mutter förare
5/16-tums kombination skiftnyckel
stjärnskruvmejsel
Kall luftintag kit
Visa fler instruktioner

1

i parkeringsbromsen på trucken och låt motorn svalna i två till tre timmar. Parkering i garage eller ett skuggat område ger den bästa miljö att arbeta.
2

bort batteriets minuspol från lastbilen batteriet med en kombination skiftnyckel. Detta gör två saker. Det tillåter truckdator för avstängning och starta om senare så att den anpassar sig till den ökade luftflödet med den nya intag. Dessutom isolerar den effektivt batteri till luftmassemätaren för borttagning och ominstallation.
3

Lossa klämman som håller den befintliga luftintaget till spjällhuset med en platt-head skruvmejsel. Slip intaget slangen från slutet av spjällhuset och låt den vila i stället.
4

Lossa klämman ansluter luftintaget till luftfilterboxen. Skjut klämman och intag från uttaget av lådan. Ett intag temperaturomkopplare installerad i inloppsröret måste tas bort vid denna punkt. Dra givarkabeln och låt den hänga ned ur vägen. Dra av givaren lufttemperatur ut ur fabriken röret och försiktigt åt sidan.
5

Koppla röret vevhusventilationen från fabriken intag genom att dra ut. Fatta intaget slangen med båda händerna och dra ut den ur motorrummet. Du kan behöva något vrida röret för att ta bort den från spjällhuset och flygförbindelser box. När röret är ute, ställ den åt sidan.
6

Koppla ur massluftflöde kontakt sensor kabeln på motorns kabelstam. Sensoraggregatet monteras i den fabrik luft rutan. Den luftmassemätaren kommer att återanvändas med den nya kall luft intag. Dra upp fabriken luft rutan för att frigöra den från inre fender väl och ställ den på en ren, plan arbetsyta
7

.
8

Ta lådfabrik luften isär. Den luftmassemätaren fäster lådan med fyra 10 mm skruvar. Ta bort skruvarna ur sensorhöljet med en 10 mm mutter förare. Hantera sensorn noggrant, eftersom det är lätt skadas. Med luftmassemätaren ur luften rutan, ange den gamla luften rutan till sidan och förbereda för att montera den nya kall luft intag.
9

Installera Luftmassemätare luftflödet in det nya filtret bostäder. Säkra det med de fyra bultar, brickor och muttrar medföljer satsen. Dra åt muttrarna ner med en stjärnskruvmejsel och 5/16-tums skiftnyckel.
10

Anslut givarkabeln till massluftflöde kontakten och skjut tätningen gummi vädret tillbaka på plats runt givaren.
11

Ställ nytt luftfilter montering i den position där fabriken luft rutan sat. Använd de två bultar som levereras med kall luft intag kit för att fästa filter.
12

Slide är en av de nya kabelklämmor på nytt gummi armbågen följer med kitet. Installera gummi armbågen på spjällhuset intaget.
13

Installera kit "svarta intag slangen till luftmassemätaren hus med en av klämmorna.
14

Slutför intaget installation röraggregatet genom att halka intaget röret i armbågen - vid spjällhuset - och den andra änden av insugningsröret till luftflöde sensor bostäder. Säkra alla fyra klämmor med en vanlig skruvmejsel.
15

Anslut slangen vevhuset till den nya luftintag röret. Sätt in sensorn lufttemperaturen i det nya röret och anslut givaren. Slutligen, anslut massan luftpluggen flöde tråd till motorns kabelstam.
16

Sätt ny kall luft intag filterelement på luftintaget och säkra den på plats genom att dra åt klämman med en vanlig skruvmejsel. Anslut den negativa batterikabeln och njuta av den extra motoreffekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84269.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.